Barack Obama il primeste astazi la Casa Alba pe Donald Trump, presedintele ales al SUA

Vlad Toma | 10.11.2016

Barack Obama, presedintele SUA, il va primi astazi la Casa Alba pe Donald Trump, ales recent presedinte al SUA, intr-o intalnire care se doreste a fi primul pas spre o tranzitie pasnica, anunta Reuters.

Pe aceeași temă

 

Intalnirea dintre cei doi este insa destul de problematica, Donald Trump fiind unul dintre principalii contestatari ai actualului presedinte, el promitand ca va schimba multe din lucrurile facute de Obama daca va ajunge presedinte.

 

Trump este cel care a condus in trecut atacurile legate de faptul ca Obama nu ar fi fost cetatean american, acuzand faptul ca acesta nu ar fi fost nascut pe teritoriul SUA, rezultand o lunga disputa legata de certificatul de nastere al actualului presedinte.

 

Barack Obama a declarat in mod repetat ca Donald Trump nu este potrivit pentru functia de presedinte si ca americanii nu trebuie sa dea codurile nucleare pe mana unei astfel de persoane. In plus, actualul presedinte s-a implicat in campania candidatei democratilor, Hillary Clinton, sustinand numeroase discursuri in favoarea acesteia.

 

Michelle Obama va avea de asemenea o intalnire privata cu sotia lui Donald Trump, Melania.

 

Presedintele Obama a declarat ca va face totul pentru un transfer pasnic al puterii si ca va urma exemplul modului in care el insusi a fost primit de catre echipa fostului presedinte George Bush.

 

Donald Trump, candidatul republicanilor, a castigat alegerile prezidentiale desfasurate ieri in SUA, invingand-o pe Hillary Clinton, candidata partidului democrat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22