Barack Obama: Statul Islamic nu este Uniunea Sovietica. Nu poate distruge Statele Unite

Vlad Toma | 22.12.2015

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a declarat într-un interviu, că ingrijorari cetatenilor americani legate de ISIS sunt cu totul jusitificare, însă, văzând lucrurile în perspectivă trebuie spus că Statul Islamic nu prezintă riscuri mari.

Pe aceeași temă

 

Obama a explicat ca Statul Islamic nu este o putere globala care sa poata decima natiunea, comparand ameninţările gruparii cu cele ale URSS din timpul Razboiului Rece, arata Daily Mail, conform ziare.com


"Statul Islamic nu este Uniunea Sovietica. Trebuie sa il luam in serios, dar este important pentru noi sa vedem lucrurile in perspectiva, nu este o organizatie care poate distruge Statele Unite ale Americii", a sustinut presedintele american, punctand ca Statul Islamic nu reprezinta o mare putere industriala care sa prezinte riscuri mari.Acesta a sustinut ca cea mai mare dauna pe care o pot face teroristii este sa ii faca sa isi schimbe stilul de viata si valorile. "O parte a mesajului meu in urmatoarele 13-14 luni, cat mai raman in functie, este sa ne amintim cine suntem si sa ne metinem rezistenta, valorile si unitatea", a punctat el.
 

Intrebat de ce doar 30% dintre americani sprijina modul in care actioneaza in privinta Statului Islamic, Obama a sustinut ca relatarile exagerate ale presei despre atacurile de la Paris si San Bernardino i-au facut pe acestia sa le fie frica. "Daca te-ai uitat la televizor in ultima luna, tot ce ai vazut, tot ce ai auzit a fost ca acesti baieti cu masti si steaguri negre pot sa vina dupa tine. Eu inteleg de ce oamenii sunt preocupati de asta si este o situatie grava. Important este ca oamenii sa recunoasca ca puterea SUA si a aliatilor sai nu este amenintata de de o organizatie ca aceasta", a punctat Obama.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22