Bărbat costumat în Joker a atacat cu cuţitul mai mulți pasageri într-un tren din Tokyo

Redactia | 31.10.2021

Un bărbat costumat în Joker de Halloween a fost arestat după ce a atacat, duminică, pasageri într-un tren, la Tokyo, cu un cuţit şi a declanşat un incendiu la bord.

Pe aceeași temă

Un bărbat de 24 de ani îmbrăcat în Joker (personajul din Batman) a atacat duminică cu cuțitul pasagerii unui tren din Tokyo, rănind cel puțin 17 persoane, în timp ce multe persoane se duce spre centrul capitalei Japoniei. Totodată, atacatorul, care a fost arestat, a declanșat un incendiu la bord, relatează Reuters.

Poliția l-a arestat pe presupusul atacator la fața locului, a informat presa.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani era inconștient și în stare critică după ce a fost înjunghiat, în timp ce martorii au mai spus că atacatorul a împrăștiat lichid în tren și dat foc, potrivit presei.


Un videoclip încărcat pe Twitter și difuzat pe NHK a arătat cum mai mulți oameni fugeau dintr-un vagon unde, câteva secunde mai târziu, o mică explozie a provocat un incendiu. Un alt videoclip a arătat pasagerii grăbindu-se să iasă din ferestrele trenului și pe peronul unde trenul făcuse o oprire de urgență.


”Am crezut că este o cascadorie de Halloween", a declarat un martor pentru ziarul Yomiuri, amintindu-și momentul în care a văzut alți pasageri alergând în panică spre vagonul său.

„Apoi, am văzut un bărbat mergând pe aici, fluturând încet un cuțit lung". A spus că era sânge pe cuțit.


Atacul a avut loc pe linia expres Keio cu destinația Shinjuku, cea mai aglomerată gară din lume, în jurul orei 20.00. (1100 GMT), a spus mass-media.

Canalul public de televiziune japonez NHK a menționat cel puțin opt răniți, dintre care unul grav, în timp ce agenția de presă Kyodo a menționat 15 răniți, scrie AFP.Întrebată de AFP, poliția a refuzat orice comentariu, iar compania de căi ferate Keio nu a fost imediat disponibilă pentru a comentaAtacul a avut loc în jurul orei 20:00, ora locală (11:00 GMT), potrivit site-ului companiei, în timp ce secțiile de votare se închideau în țara care a organizat alegeri parlamentare duminică.
Atacurile sunt rare în Japonia, unde legile privind armele sunt de altfel extrem de stricte.


Cu toate acestea, în august, au mai avut loc două atacuri în mijloace de transport public din Tokyo.
La începutul lunii august, în timp ce Jocurile Olimpice aveau loc în capitala japoneză, un atac cu cuțitul la bordul unui tren s-a soldat cu zece persoane rănite.


Apoi, pe 24 august, două persoane au suferit arsuri cu acid sulfuric într-o stație de metrou din capitală.În ambele cazuri, suspecții, japonezi, au fost arestați la scurt timp după.Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22