Belgia, dispusă să-i acorde azil politic lui Puigdemont în cazul în care acesta îl va cere

Dora Vulcan | 29.10.2017

Liderul catalan Carles Puigdemont ar putea primi azil politic in Belgia daca va cere acest lucru, a spus ministrul belgian pentru migratie, citat de Reuters. Declaratia contravine poziției de monolit a oficialilor UE și a țărilor membre UE care au sancționat declarația de independență a Cataloniei.

Pe aceeași temă

 

 

 Desi Puigdemont, liderul secesionist catalan, nu și-a exprimat în vreun fel intenția de a cere azil politic, anunțul ministrului belgian arată existența unei breșe în unitatea, cel puțin la nivel de declarații, exprimată până acum de statele membre UE cu privire la criza catalană., scrie Reuters. 

 

"Nu este nerealist daca analizezi situatia", a spus Theo Francken, ministru pentru migratie, la televiziunea belgiana VTM.

 

"Deja se vorbeste despre o pedeapsa cu inchisoarea. Intrebarea este cat de corect va fi procesul sau", a declarat Francken, membru al partidului nationalist flamand N-VA. "Spaniei i-ar fi greu sa obtina extradarea lui Puigdemont intr-un astfel de caz", a adaugat el.

 

Desi cei mai multi lideri europeni s-au ferit sa comenteze criza din Spania, spunand ca este o problema interna si ca ar trebui respectata constitutia tarii, premierul belgian Charles Michel a facut apel la un dialog intre Madrid si Barcelona.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22