Belgia:Delimitări de afirmațiile ministrului care sugera că Puigdemont ar putea primi azil

Dora Vulcan | 30.10.2017

Fostul premier catalan Carles Puigdemont ar putea primi azil politic în Belgia numai dacă ar exista 'semnale clare de persecuție' împotriva sa, a precizat luni comisarul general belgian pentru refugiați și apatrizi, Dirk Van den Bulcke.

Pe aceeași temă

 

 

  Pentru ca un cetățean european să poată cere azil în Belgia trebuie să existe semnale clare de persecuție, și nici această condiție nu este suficientă, pentru că în plus este nevoie ca cel persecutat să se afle în imposibilitatea de a fi apărat în propria sa țară, a explicat Dirk Van den Bulcke la postul RTL, preluat de Agerpres.

 

El nu a comentat mai mult cazul concret al lui Puigdemont și al unora dintre foștii săi colaboratori destituiți după ce guvernul de la Madrid a pus Catalonia sub tutelă.

 

Fostul șef al executivului catalan a sosit luni la Bruxelles, după ce duminică secretarul de stat belgian pentru migrație și azil, Theo Francken, membru al partidului independentist flamand N-VA, a sugerat că Puigdemont poate cere 'azil politic' în Belgia.

 

Dar și premierul belgian Charles Michel s-a delimitat de afirmațiile lui Francken, el asigurând că un eventual azil pentru fostul premier catalan 'nu se află nicidecum pe ordinea de zi a guvernului'.

 

Belgia este una dintre puținele țări membre ale Uniunii Europene care dispun de o procedură de azil pentru cetățenii altor state din blocul comunitar. Membri ai comunităților rome din România și Slovacia au apelat în ultimii zece ani la această procedură, dar fără succes.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22