Biden: 1mld. de dolari, ajutor militar doar în ultima săptămână. Trimitem 600 de sisteme Stinger

L. G. | 16.03.2022

Joe Biden a anunțat miercuri un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari, ceea ce duce la peste un miliard ajutorul militar acordat doar în ultima săptămână.

Pe aceeași temă

Peste două miliarde de dolari reprezintă ajutorul militar acordat Ucrainei de când Joe Biden a preluat mandatul de președinte al SUA.

Acest ajutor militar a constat dintr-o gamă largă de echipamente militare, inclusiv 600 de lansatoare portabile de rachete antiaeriene Stinger, 2.600 de lansatoare de rachete antitanc Javelin, aproape 40 de milioane de cartușe pentru arme de calibru mic, 200 de lansatoare de grenade și muniția aferentă, 200 de puști de asalt și 200 de mitraliere.

Discursul lui Biden a venit la câteva ore după ce președintele ucrainean Volodomyr Zelensky a fost ovaționat în picioare pentru un scurt discurs virtual adresat membrilor Congresului, în care a pledat pentru ca SUA să stabilească o zonă de excludere a zborurilor deasupra Ucrainei.

Principalele declarații ale lui Joe Biden:

  • Un miliard de dolari sunt transferurile directe de echipamente militare către Ucraina doar în această săptămână

  • Acest nou pachet, în sine, va oferi asistență fără precedent Ucrainei.

  • Pachetul include 800 de sisteme antiaeriene Stinger pentru ca armata ucraineană să poată continua să oprească avioanele și elicopterele care au atacat civili și să-și apere spațiul aerian ucrainean.

  • Trimitem și drone pentru a ajuta la apărarea Ucrainei (Biden nu a specificat dacă vor fi de atac sau de recunoaștere – n.r.)

  • Am ascultat mesajul președintelui Zelensky de azi, a fost convingător și semnificativ. Vorbește pentru oamenii care au arătat un curaj remarcabil și putere în fața agresiunii brutale, și au inspirat întreaga lumea

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22