Biden avertizează că Rusia va invada Ucraina, sub pretextul apărării cetățenilor ruși

L. G. | 17.02.2022

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat joi că „în opinia sa, Rusia va invada Ucraina în următoarele câteva zile”, transmit CNN și Fox News.

Pe aceeași temă

Președintele SUA spune că Rusia ar putea fi „angajată într-o operațiune false flag (înscenare – n.r.)” pentru a declanșa un conflict militar, după schimbul de focuri între separatiștii proruși și forțele guvernamentale ucrainene.

 

Întrebat cât de ridicat este nivelul de amenințare pentru o invazie rusă a Ucrainei, Biden a răspuns: „Este foarte mare”.

 

„Este foarte mare pentru că nu și-au retras niciuna dintre trupele lor. Au mutat mai multe trupe dintr-o parte în alta, acesta este primul motiv. Al doilea, credem că sunt implicați într-o operațiune false flag pentru a avea un pretex pentru a începe atacul. Toate indiciile pe care le avem arată că sunt pregătiți să intre în Ucraina, să atace Ucraina”, a spus președintele SUA.

 

Presat să precizeze dacă crede că va avea loc un atac și, dacă da, când, Biden a răspuns: „Da. Simțul meu este că se va întâmpla în următoarele câteva zile”. Președintele SUA a adăugat însă că există o „cale diplomatică” pentru detensionarea situației.

El a mai spus că i-a cerut lui secretarului de stat american Antony Blinken „să meargă la Organizația Națiunilor Unite și să facă o declarație astăzi”.

 

Și secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat că semnele sunt că Rusia se pregătește de o acțiune militară și nu de retragerea trupelor din apropierea zonei de conflict.

Sectretarul SUA al apărării a arătat că Rusia îşi constituie rezerve de sânge, îşi deplasează gradual trupele tot mai aproape de graniţa ucraineană şi suplimentează numărul avioanelor de luptă în acea zonă, a declarat joi secretarul american al apărării, Lloyd Austin, care a negat din nou că până în prezent ar fi început retragerea parţială a trupelor ruse de acolo anunţată de Moscova, transmite Agerpres.

 

”Îi vedem transferând acolo mai multe avioane de luptă şi auxiliare. În vedem sporindu-şi pregătirea în Marea Neagră. Îi vedem chiar stocând rezerve de sânge”, a spus şeful Pentagonului la sediul NATO din Bruxelles.

 

”Eu însumi am fost soldat nu cu mult timp în urmă. Ştiu sigur că nu faci astfel de lucruri fără niciun motiv. Şi cu siguranţă nu le faci dacă te pregăteşti să împachetezi şi să pleci acasă”, a argumentat el.

 

Lloyd Austin a descris drept ”îngrijorătoare” ultimele incidente armate din estul separatist prorus al Ucrainei, unde o şcoală a fost atacată cu obuze, armata ucraineană şi separatiştii acuzându-se reciproc că sunt în spatele atacului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22