Biden i-a asigurat pe aliații est-europeni că nu va ajunge la un acord cu Rusia „pe la spatele lor”

Redactia | 10.12.2021

Joe Biden le-a promis, joi, membrilor NATO din Europa Centrală și de Est mai mult sprijin, pe măsură ce crește îngrijorarea cu privire la mobilizarea de trupe rusești la granița cu Ucraina.

Pe aceeași temă

De asemenea, Biden i-a asigurat pe aliați că Washingtonul nu va ajunge la niciun acord cu Rusia „pe la spatele lor”, a declarat consilierul președintelui Lituaniei.

Președintele SUA a vorbit telefonic cu liderii țărilor NATO de la granița alianței cu Rusia, Belarus și Ucraina. Este vorba de țările care fac parte din formatul „București 9”: Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria.

„A spus că sunt posibile elemente și capacități militare suplimentare de reasigurare a securității în aceste țări”, a spus Asta Skaisgiryte, fără a denumi țările în care vor fi suplimentate forțele americane.

Președintele polonez Andrzej Duda l-ar fi presat pe Joe Biden să îi asigure pe aliați că discuțiile cu privire la modul de gestionare a oricărei potențiale agresiuni rusești nu se desfășoară doar într-un cerc restrâns, a declarat un oficial polonez, citat de Reuters.

Duda i-a mai spus lui Biden că Statele Unite nu ar trebui să evite să-și sporească prezența trupelor pe flancul estic al NATO.

Un înalt oficial al administrației Biden a declarat că președintele SUA a reiterat angajamentul față de Carta NATO, care spune că un atac armat împotriva unui membru va fi considerat un atac împotriva tuturor.

Președintele lituanian Gitanas Nauseda i-a spus lui Biden că o prezență permanentă a trupelor americane în țara sa ar fi „cea mai eficientă” pentru descurajare și pentru asigurarea securității în regiune.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22