Biden: Putin va plăti scump pe termen lung invazia. ”Nici nu are idee ce urmează!”

Redactia | 02.03.2022

 În primul său discurs despre starea uniunii, în Congresul SUA, președintele american Joe Biden l-a criticat pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru războiul pornit în Ucraina.

Pe aceeași temă

Liderul de la Casa Albă a precizat că atacul a fost unul „premeditat şi neprovocat”.

 Totodată, Joe Biden și-a reafirmat „credinţa sa în rezistenţa şi puterea poporului american”, a subliniat că va fi apărat fiecare centimetru din NATO și a transmis că SUA își închid spațiul aerian pentru zborurile rusești.

 În același timp, discursul președintelui Joe Biden privind starea Uniunii a promis o „hotărâre neclintită” că „libertatea va triumfa întotdeauna asupra tiraniei”.

 De asemenea, Biden l-a numit pe liderul rus Vladimir Putin drept „un dictator'' care este acum izolat de lume mai mult ca oricând și a cerut Congresului american să ovaţioneze în picioare poporul ucrainean care „nu se teme de nimic''.

Președintele american Joe Biden a promis marți că Vladimir Putin va plăti scump pe termen lung pentru invazia sa în Ucraina, chiar dacă campania sa militară ar putea reporta mici victorii pe termen scurt, scrie Reuters.

„Deși poate obține mici victorii pe câmpul de luptă, el va plăti un preț mare pe termen lung”, a spus Biden în discursul său privind Starea Națiunii. Biden a adăugat: „Nu are idee ce urmează”, dar nu a dat alte detalii.

Biden s-a adresat Congresului în cea de-a șasea zi a invaziei Rusiei, în timp ce lângă Kiev se află o coloană lungă de zeci de kilometri care probabil se pregătește să atace.

În discursul său, Biden a anunțat că ia măsuri privind interzicerea survolării spațiului aerian american de avioane rusești și că SUA depun eforturi în vederea sechestrării iahturilor, apartamentelelor de lux și avioanelor private ale oligarhilor ruși care au legături cu Putin.

„Suprimăm accesul Rusiei la tehnologie, ceea ce va duce la slăbirea puterii economice dar și a eficienței armatei ruse în anii următori”, a spus el.

„Când se va scrie istoria acestei ere, războiul lui Putin împotriva Ucrainei va fi lăsat Rusia mai slabă, iar restul lumii mai puternică”, a spus el.

Biden, avusese anterior o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, a respins participarea directă a armatei americane pe teritoriul Ucrainei.

La aproape o săptămână de când trupele ruse au invadat Ucraina, nu au capturat niciun oraș ucrainean important și s-au confruntat cu o rezistență mult mai acerbă decât se așteptaseră.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22