Biden și Putin au discutat o oră despre criza provocată de Moscova la granița Ucrainei

Redactia | 13.02.2022

Biden i-a transmis lui Putin că dacă Rusia invadează din nou Ucraina, atunci ”SUA, aliații și partenerii săi vor răspunde rapid și vor impune sancțiuni cu costuri severe Rusiei”.

Pe aceeași temă

”Președintele Biden i-a transmis președintelui Putin că o invazie în Ucraina va produce o suferință pe scară largă și va diminua postura Rusiei. Președintele Biden a fost clar că în timp ce SUA rămân pregătite pentru a se angaja în dialog diplomatic, suntem pregătiți pentru alte scenarii”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Convorbirea dintre cei doi lideri a durat o oră și două minute, potrivit CNN

Articol inițial: Președinții Joe Biden (SUA) și Vladimir Putin (Rusia) discută sâmbătă seară la telefon despre situația critică de securitate creată de masarea de către Moscova la granițele Ucrainei a peste 100.000 de soldați, potrivit presei americane.

Discuția a început la ora 18.04 (Ora Bucureștiului), potrivit CNN, și vine pe fondul deciziei Washingtonului de a-și retrage cea mai mare parte a personalului diplomatic de la Kiev.

Tot sâmbătă, Putin a discutat telefonic cu președintele francez Emmanuel Macron, care i-a reproșat că ”un dialog sincer nu este compatibil cu escaladarea situației”. În replică, Putin a respins acuzațiile aliaților NATO privind invadarea Ucrainei drept ”speculații provocatoare”. (sursa foto: Facebook)

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22