Biden: Ucraina va decide singură dacă va ceda sau nu teritorii/Eu nu le spun ce ar trebui să facă

L. G. | 03.06.2022

Preşedintele american Joe Biden a declarat, vineri, că revine Ucrainei decizia dacă ar trebui sau nu să cedeze teritorii pentru a obţine pacea şi a pune astfel capăt invaziei ruse.

Pe aceeași temă

„Încă de la început am spus, şi nu toată lumea a fost de acord cu mine, că nimic nu va fi decis despre Ucraina fără Ucraina. Este teritoriul lor", a spus liderul SUA, răspunzând unei întrebări din partea presei, relatează CNN.

 

„Eu nu le voi spune ce ar trebui şi ce nu ar trebui să facă'', a afirmat Biden la Rehoboth (Delaware), după ce a fost întrebat dacă Ucraina ar trebui să cedeze teritorii în schimbul păcii.

 

Totuşi, adăugat el, „probabil'' la un moment dat va fi nevoie de o „reglementare'' între Ucraina şi Rusia. Însă ''ce ar implica aceasta, nu ştiu'', a mai spus preşedintele SUA, mai scrie CNN. Biden a subliniat că în acest timp Statele Unite vor continua să sprijine Ucraina pentru a se putea apăra singură în faţa agresiunii ruse.

 

Fostul secretar de stat american Henry A. Kissinger sugerase luna trecută, în timpul Forumului Economic Mondial de la Davos, că Ucraina ar trebui să cedeze Rusiei teritorii în schimbul păcii. El a îndemnat Occidentul să convingă Ucraina să accepte negocieri plecând de la ''status quo-ul de dinainte'', adică de la o situaţie în care Rusia controlează formal peninsula Crimeea şi informal provinciile separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, notează Washington Post, citat de Agerpres.

 

În replică, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a comparat opiniile lui Kissinger cu ceea ce s-a întâmplat cu Germania nazistă în 1938, când încercările de a calma agresorul prin concesii teritoriale nu au stins apetitul german pentru mai multe teritorii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22