Black Cube se întărește: Fostul șef Mossad, Ephraim Haley, intră în consiliul director

Redactia | 12.11.2018

Black Cube este firma de spionaj israeliană, fondată de foști membri Mossad, implicată în mai multe scandaluri, printre care și spionarea și obținerea de date compromițătoare despre Laura Codruța Kovesi.

Pe aceeași temă

Fostul şef al Mossadului Ephraim Halevy a devenit membru în consiliul director al firmei Black Cube, iar el ar putea fi ales în scurt timp preşedinte al companiei, relatează Yedioth Ahronoth, citată de News.ro.

Conform Yedioth Ahronoth, citat şi de Haaretz, fostul şef al Mossad Ephraim Halevy s-a alăturat controversatei firme de spionaj Black Cube, ca membru al boardului. El va şi căuta şi verifica potenţiali clienţi şi va fi şi consilier pentru probleme operaţionale şi de intelligence. De asemena, el ar putea fi ales preşedinte al companiei.

Halevy, în vârstă de 83 de ani, a fost şeful Consiliului pentru Securitate Naţională, ambasador la UE şi cel de-al nouălea şef al Mossad.

Black Cube, înfiinţată în 2010 de Avi Yanus şi Dan Zorella, veterani ai serviciilor de informaţii israeliene, s-a aflat de mai multe ori în centrul atenţiei în ultimii ani.

Doi angajaţi Black Cube au fost arestaţi în 2016 la Bucureşti, pentru că au accesat mailul şefei DNA cu scopul de a o intimida şi hărţui, scrie Haaretz.

Numele firmei apare şi în mai multe scandaluri: cel al producătorului Harvwy Weinstein, care ar fi cerut să fie verificate persoanele care îl acuzau de agresiune sexuală, dar şi cel în care angajaţi ai Black Cube ar fi folosit identităţi false pentru a afla informaţii despre membri ai administraţiei Obama care susţineau acordul nuclear cu Iranul, precum şi în cel legat de implicare într-o campanie de denigrare a ONG-urilor din Ungaria.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22