Bloomberg: Trump lasă loc pentru recunoașterea, de către SUA, a anexării Crimeei

Dora Vulcan | 01.07.2018

Președintele SUA Donald Trump nu a exlus posibilitatea ca țara sa să recunoască anexarea Crimeei de către Rusia, o mișcare denunțată unanim până acum de Occident ca o încălcare gravă a dreptului internațional.

Pe aceeași temă

 

 

 

Trump lasă ușa deschisă pentru recunoașterea anexării Crimeei de către Rusia, condamnată până acum cu fermitate de Occident.

 

Președintele SUA Donald Trump nu a exlus posibilitatea ca SUA să recunoască anexarea Crimeei de către Rusia, o mișcare denunțată unanim până acum de occident ca o încălcare gravă a dreptului internațional. 

 

Trump a lăsat ușa deschisă pentru o asemenea mișcare, scrie Bloomberg, preluată de G4 Media, atunci când le transmite jurnaliștilor că e deschis pentru o dezbatere pe subiect la întâlnirea cu omologul rus, luna viitoare.

 

”Vom vedea”, le-a spus Trump reporterilor vineri noaptea în aeronava prezidențială când a fost întrebat dacă SUA vor accepta apartenența Crimeei la Rusia, care a anexat ilegal în 2014 peninsula care făcea parte din Ucraina. ”Voi discuta cu el despre orice, Ucraina, Siria, alegeri”, a spus Trump cu privire la întâlnirea din 16 iulie cu omologul rus, ignorând cu totul abilitățile interlocutorului, exersate profesionist, la cârma serviciilor secrete, de a ambala adevărul în multiple foițe care să-l facă vandabil.

 

Trump a lăudat Rusia la începutul lunii iunie pentru investițiile din Crimeea, refuzând să critice anexarea ilegală a peninsulei, mai transmite Bloomberg.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22