BND, serviciul secret german, acuzat ca a spionat şefi de stat şi miniştri ai guvernelor unor țări UE și NATO

E.b. | 11.07.2016

După ce Angela Merkel, care i s-a plâns președintelui american Barack Obama că spionajul între prieteni "nu se face", un raport al unei comisii parlamentare germane relevă că Bundesnachrichtendienst (BND), serviciul de spionaj, ar fi spionat şefi de stat şi de guvern din UE, conform DPA.

Pe aceeași temă

 
 

După ce Angela Merkel, care i s-a plâns președintelui american Barack Obama că spionajul între prieteni "nu se face", un raport al unei comisii parlamentare germane relevă că  Bundesnachrichtendienst (BND), serviciul de spionaj, ar fi spionat şefi de stat şi de guvern din UE, conform DPA.

 

Responsabili ai unor guverne străine ale unor țări membre ale Uniunii Europene și NATO au fost spionați de serviciile de informații externe germane până în octombrie 2013, relevă un raport al unei comisii parlamentare germane consultat de DPA, relatează Agerpres, peluat şi de digi24.ro.

 

Printre persoanele spionate s-ar fi aflat și șefi de stat și de guvern, miniștri și membri ai birourilor lor, precum și membri ai unor instituții militare, arată raportul.

 

Activitățile de spionaj ale Bundesnachrichtendienst (BND) s-au axat pe reprezentanțele diplomatice ale statelor membre NATO și UE în lume, cam două treimi din cele 3.300 de obiective vizate.

 

De asemenea, BND a spionat un număr format din două cifre de birouri din ONG-uri și instituții economice. Printre exemplele menționate în raport sunt și obiective din industria aviației și spațială, precum și din comerțul cu arme, transport, media și consultanță.

 

Noile dezvăluiri o pun într-o situație jenantă pe cancelarul german Angela Merkel, care i s-a plâns președintelui american Barack Obama că spionajul între prieteni „nu se face”, după ce s-a aflat că Agenția Națională de Securitate (NSA) a SUA îi monitoriza telefonul, comentează DPA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22