Boris Johnson la G7: Discutăm posibilitatea unor sancțiuni suplimentare la adresa Rusiei

Dora Vulcan | 11.04.2017

Miniștrii de Externe din G7 încearcă să ajungă la o poziție comună față de criza din Siria înainte ca Rex Tillerson să plece spre Moscova. Ministrul britanic de Externe Boris Johnson a cerut Moscovei să nu-l mai ajute militar pe Bashar Al-Assad, despre care spune că, în prezent, este un lider toxic.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 Șeful diplomației britanice, Boris Johnson, susține că atacul aerian american din Siria "a schimbat jocul". De aceea, miniștrii de Externe din Grupul celor șapte națiuni puternic industrializate s-au întâlnit în Italia, în căutarea unei soluții care să pună presiune asupra Rusiei ca să rupă orice legătură cu președintele sirian Bashar Al-Assad, transmite Reuters.

 

 

 

Statele Unite au impus deja, din proprie iniţiativă, unele sancţiuni, dar, cu siguranţă, vom discuta posibilitatea unor sancțiuni suplimentare. În mod cert, unii dintre responsabilii militari ruşi şi sirieni, care coordonează acţiunile militare siriene, sunt contaminaţi de comportamentul îngrozitor al regimului Assad, a declarat ministrul britanic de Externe, Boris Johnson.

 

 

 

Boris Johnson este de părere că sprijinul pentru președintele sirian a intoxicat reputația Rusiei și a sugerat că ar putea fi aplicate sancțiuni în cazul în care Moscova refuză să-și schimbe politica.

 

 

 

Declarațiile ministrului britanic urmează apelului făcut duminică de Casa Albă, care a cerut plecarea liderului sirian de la putere.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22