Breaking News: Liderul nord coreean, Kim Jong Un, în stare vegetativă, după o operație nereușită

Laurentiu Gheorghe | 25.04.2020

China a trimis de urgență o echipă de medici sepcialiști, pentru a-i salva viața liderului Kim Jong Un, transmite FoxNews. Din păcate se pare că nu mai este nimic de făcut, scrie media japoneză.

Pe aceeași temă

Update:

Conform relatărilor mass-mediei din Taiwan și Japonia, liderul nord coreean, Kim Jong Un, se află în stare vegetativă după încercarea nereușită de montare a unui stent în urma unui infarct.

Revista japoneză Shukan Gendai spune că Kim a dus mai întâi mâna la piept și apoi s-a prăbușit la pământ în timp ce se afla într-o vizită de lucru într-un sat. Ulterior, a fost dus de urgență la un spital din apropiere unde a fost operat pentru montarea unui stent, scrie pe site-ul FoxNews.

Shukan Gendai mai scrie, citând unul dintre medicii chinezi trimiși de urgență pentru a-i salva viața, că medicul din provincie care l-a operat nu avea experiență cu pacienți obezi precum Kim, plus ca a fost deosebit de anxios avându-l pe masă chiar pe liderul suprem, cârmaciul natiunii, cum i-ar fi spus Adrian Păunescu, dacă ar mai fi trăit. Acest complex de factori l-a făcut pe săracul doctor de țară să întârzie operația, ceea ce a dus la lipsa oxigenării creierului lui Kim Jong Un, acesta intrând într-o „stare vegetativă” (legumă, în termeni populari).

Taiwan News, reia povestea, afirmând același lucru, că liderul Kim Jong Un, despre care se crede că ar avea în jur de 36 de ani, a ajuns o legumă în urma eșecului operației pe inimă.

Echipa de aproximativ 50 de medici specialiști chinezi trimiși de urgență să-l salveze pe liderul coreean se pare că nu mai pot face nimic, Kim Jong Un fiind în comă profundă.

Stirea inițială:

Deplasarea unei echipe formate din medici și oficiali chinezi vine pe fondul zvonurilor contradictorii privind înrăutățirea stării de sănătate a liderului Coreii de Nord. Cu toate acestea nu se știe exact scopul acestei delegații chineze și daca este legată de sănătatea lui Kim.

O delegație condusă de un înalt oficial al Departamentului de Relații Internaționale al Partidului Comunist Chinez a ajuns joi în Coreea de Nord, au declarat sursele mai suscitate și care au dorit să rămână anonime dată fiind sensibilitatea subiectului.

Site-ul Daily NK din Seoul a relatat la începutul săptămânii că liderul nord coreean se reface după o intervenție cardiovasculară efectuată pe 12 aprilie, sursa informației fiind o persoană din Phenian.

Ulterior, atât oficialii sud-coreeni cât și Departamentul de Relații Internaționale al Beijingului au negat zvonurile conform cărora Kim s-ar fi aflat într-o stare foarte gravă după operația pe inimă. În plus, oficialii sud-coreeni au mai declarat că nu este detectată vreo activitate neobișnuită în Coreea de Nord așa cum ar fi fost cazul în cazul în care Kim era pe moarte.

E Kim pe moarte?

Joi, și președintele american Donald Trump a ținut să precizeze că nu dă crezare zvonurilor că Kim este grav bolnav, că așteaptă vești de la el, dar a refuzat să spună dacă a discutat în ultimele zile cu oficialii de la Phenian.

Vineri, o sursă din Coreea de Sud a spus Reuters că serviciile secrete de la Seul cred că Kim este bine-sănătos și va apărea în curând în public. Sursa n-a comentat însă condiția actuală a lui Kim sau implicarea chineză.

Conform serviciilor americane, problemele de sănătate ale lui Kim sunt cunoscute, dar nici nu au dovezi că ar fi grav bolnav sau cauzele pentru care nu mai apare în public din 12 aprilie.

Un purtător de cuvânt al departamentului de stat nu a comentat, dar Secretarul de Stat, Mike Pompeo, când a fost întrebat despre Kim la Fox News, a răspuns că „Nu am nimic să vă spun pe acest subiect, dar cetățenii americani trebuie să știe că urmărim cu mare atenție situația”.

Dinastia roșie

În Coreea de Nord, una dintre puținele țări comuniste din lume, sănătatea liderului suprem este considerată o problemă de securitate națională, așa cum era și în România până la împușcarea cuplului Ceaușescu. Reuters subliniază că nu poate confirma din surse independente care este starea de sănătate a lui Kim.

În presa de partid și de stat de la Phenian ultima relatare privind vreo întâlnire sau vreo participare a lui Kim la vreo ședință este din 11 aprilie. Zvonurile au fost alimentate și de absența liderului actual de la marea sărbătoare națională, ziua de naștere, 15 aprilie, a bunicului său, Kim Il Sung, fondatorul regimului și dinastiei comuniste.

Totuși speculații au mai fost și în 2014, când aproape o lună a absentat de la toate evenimentele, apărând ulterior fără ca ceva să se fi întâmplat. Totuși, starea lui de sănătate nu este bună, Kim fiind un fumător înrăit, suferă de obezitate iar problemele cardiace sunt o problemă de familie.

Când tatăl lui Kim, Kim Jon Il, a suferit un accident vascular cerebral în 2008, el a fost îngrijit de o echipă de medici chinezi și francezi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22