Broidy, fundraiser în campania lui Trump, care l-a invitat pe Dragnea în SUA, investigat în SUA

Redactia | 03.12.2018

Procurorii americani documentează implicarea fostului director adjunct al Comitetului Republican Național, Elliott Broidy, într-o schemă de spălare de bani.

Pe aceeași temă

Procurorii îi atribuie lui Broidy faptul că l-ar fi ajutat pe un demnitar din Malaezia să pună capăt unei investigații a Departamentului de Justiție, scrie New York Times, preluat de G4Media.ro.

Elliott Broidy, fost fundraiser pentru campania lui Donald Trump și cel care l-a invitat în ianuarie 2017 pe Liviu Dragnea la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump, ar fi fost plătit pentru acțiuni de lobby pe lângă Administrația Trump pentru a determina oprirea unei investigații legate de modul în care demnitarul malaezian a deturnat câteva miliarde de dolari dintr-un fond de investiții, arată ziarul american.

La câteva luni după episodul cu conexiuni pe scena politică româniească, compania lui Broidy, activă în zona contractelor militare, Circinus, și-a deschis o filială în România.

La 1 februarie 2018, Circinus a semnat un acord cu Romarm.

Documentele din investigația cu conexiuni în Malaezia au fost depuse de procurori în dosarul în care un fost angajat al Departamentului pentru Justiție, George Higginbotham, a recunoscut că a mințit mai multe bănci din SUA în legătură cu originea a zeci de milioane de dolari trimiși din conturile din Malaezia ale lui Jho Low, acuzat că a delapidat fondul malaezian.

În depoziția sa, George Higginbotham a recunoscut că a aranjat transferul a milioane de dolari din conturile lu Jho Low într-o firmă de avocatură deținută de soția lui Elliott Broidy, scrie New York Times.

Documentele procurorilor nu îl identifică direct pe Broidy sau soția lui și nici nu le aduc acuzații penale, dar surse judiciare citate de New York Times arată că cei doi soți sunt persoanele la care fac referire procurorii federali.

Broidy le-a transmis ziariștilor New York Times că vor primi răspunsuri de la avocatul său, dar acesta nu a comentat informațiile.

Broidy a fost în centrul mai multor scandaluri în ultimul an. În aprilie, el a demisionat din poziția de adjunct al Comitetului Republican Național după ce Wall Street Journal a dezvăluit că Broidy a acceptat să plătească 1, 6 milioane de dolari unui fost model Playboy după ce a lăsat-o însărcinată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22