Bruxelles: Intalnire a ministrilor de Externe ai NATO. Romania, reprezentata de Comănescu

Vlad Toma | 07.12.2016

Lazăr Comănescu, ministrul roman al Afacerilor Externe, participă in aceste zile la o intalnire a ministrilor de Externe ai statelor NATO care are loc la Bruxelles.

Pe aceeași temă

 

MAE anunta ca, la prima sesiune a acestei reuniuni, au participat, alaturi de ministrii de Externe ai statelor NATO, ministrii de Externe din Muntenegru, Finlanda şi Suediei, la fel ca si Înaltul Reprezentant UE, Federica Mogherini.

 

Discutiile au fost in principal axate pe relatia NATO-UE si pe aplicarea Declaraţiei comune NATO-UE adoptate la Varşovia.

 

A fost adoptata o Declaraţie politică prin care ministrii au reafirmat angajamentul pentru avansarea parteneriatului strategic NATO-UE şi au convenit peste 40 de măsuri practice de dezvoltare a cooperării între cele două organizaţii, în cele şapte domenii considerate de interes strategic: combaterea ameninţărilor hibride, apărare cibernetică, exerciţii, securitate maritimă, comunicare strategică, dezvoltarea de capabilităţi, consolidarea cooperării şi coordonării, inclusiv din perspectiva dialogului cu industria de apărare, sprijinul acordat partenerilor, mai anunta MAE.

 

Conform sursei citate, o a doua sesiune a intalnirii a fost axata pe proiectarea stabilităţii dincolo de graniţele NATO.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22