Cadrele medicale din Italia sunt obligate să se vaccineze

Redactia | 22.10.2021

Consiliul de Stat, organ juridic-administrativ și de protecție a justiției în administrația italiană, a anunțat că obligația profesioniștilor din domeniul sănătății să se vaccineze.

Pe aceeași temă

Consiliul de Stat spune că „obligația de vaccinare a profesioniștilor din domeniul sănătății este constituțională”, anunță Felice Maurizio D’Ettore, deputat Coraggio Italia, citat de Agenția de presă RADOR.

„Pe lângă accentul obișnuit pus pe principiul precauției și pe echilibrul dintre dimensiunea individuală și cea colectivă a dreptului la sănătate, merită multă atenţie pasajele prin care judecătorul administrativ, în lumina datelor și studiilor științifice, dovedește siguranța și eficacitatea rezonabilă a vaccinului care nu poate fi numit «experimental»”, observă Felice Maurizio D’Ettore.

Consiliul de Stat reamintește că într-o ordine democratică legea nu este niciodată dreptul celor mai puțin vulnerabili sau invulnerabili, ci protecția celor mai vulnerabili, reiterând că solidaritatea stă la baza coexistenței sociale prefigurată prin lege de Constituție.

Pe scurt, subliniază D’Ettore, „este o propunere esențială, care deschide calea pentru o măsură sacrosantă precum obligația de vaccinare împotriva Covid-19. Hotărârea Consiliului de Stat confirmă și mai mult eroarea la nivel juridic, precum și științific, a afirmaţiilor diferitelor grupuri no vax”.

Sursa foto: Pixabay

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22