Cancelarul Angela Merkel: "Multiculturalismul ramane o iluzie"

Iulian Popescu | 15.12.2015

Angela Merkel pare să-și schimbe tot mai mult poziționarea față de problema refugiților, după ce a fot aspru criticată, inclusiv în coaliția de la putere. Într-o ultimă declarație, ea a spus că multiculturalismul rămâne o iluzie.

Pe aceeași temă

 

Multiculturalismul rămâne o “iluzie”, conducând la apariţia unor “societăţi paralele”, cu oameni alienaţi social, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pledând pentru integrarea totală a extracomunitarilor prin asimilarea limbii şi a valorilor germane, scrie Sursa Zilei.

 

Declarația a fost făcută într-un interviu citat de Tagesschau.de și prezentat de Sursa Zilei: “Refugiaţii care vin în Germania în căutare de protecţie trebuie să asume legile şi tradiţiile germane, trebuie să înveţe limba. Multiculturalismul generează societăţi paralele, astfel că rămâne o iluzie“, a declarat Angela Merkel.

 

Aceasta a spus în weekened, de altfel, că vrea să “reducă drastic” numărul refugiaţilor care ajung în Germania, această nouă poziţie fiind semnul unui compromis cu criticii din propriul său partid.

 

Pe fondul criticilor, Merkel a promis că Germania va diminua semnificativ numărul imigranţilor extracomunitari primiţi, exprimând convingerea că Uniunea Europeană va trece acest “test istoric”.

 

“Vrem şi vom reduce considerabil numărul refugiaţilor, pentru că este în interesul tuturor”, a afirmat Angela Merkel în discursul rostit în faţa membrilor formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU). “Vom putea gestiona actualul aflux de imigranţi extracomunitari, este parte a identităţii noastre să facem lucruri măreţe”, a subliniat Angela Merkel.

 

“Actuala criză a imigraţiei este un test pentru statele Uniunii Europene. Ştiu că rotiţele Uniunii Europene se pun în mişcare cu greu, dar vor funcţiona. La final, Europa a trecut toate testele de până acum”, a subliniat Merkel.

 

Aproximativ un milion de extracomunitari au venit în Germania în 2015, pe fondul politicilor flexibile ale Guvernului condus de Angela Merkel.

 

Problema refugiaţilor acceptaţi de Germania va fi una dintre principalele teme ale Congresului de două zile a Uniunii Creştin Democrate care va avea loc la Karlsruhe.

 

Reducerea numărului de refugiaţi ar urma să fie făcută pe baza negocierilor cu Turcia pentru lupta contra traficanţilor, printr-o îmbunătăţire a situaţiei refugiaţilor sirieni din taberele din Turcia, Liban, Iordania şi prin intărirea controlului la graniţele exterioare ale UE.

 

Merkel intenţionează de asemenea să găsească o soluţie a crizei migranţilor la nivel european, mai multe state ale UE situându-se deocamdată impotriva sistemului de cote pentru distribuţia refugiaţilor.

 

Criticii Angelei Merkel consideră că decizia acesteia de a permite refugiaţilor sirieni să rămână în Germania, indiferent de ţara prin care au intrat în UE, a accelerat fluxul migranţilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22