Cancelarul Olaf Scholz i-a reproșat lui Putin provocarea unei crize alimentare mondiale

L. G. | 13.05.2022

Preşedintele Vladimir Putin a insistat vineri pe lângă cancelarul german Olaf Scholz în privinţa „ideologiei naziste” a forţelor cu care Rusia se luptă în Ucraina,

Pe aceeași temă

În aceeași convorbire, şeful guvernului german a atras atenţia asupra responsabilităţii guvernului rus în aprovizionarea alimentară mondială, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

 

„A fost atrasă atenţia asupra continuării violărilor dreptului internaţional umanitar de către combatanţi care sunt adepţii unei ideologii naziste şi care utilizează metode teroriste”, a precizat Kremlinul într-un comunicat care detaliază afirmaţiile preşedintelui rus în cadrul unei discuţii telefonice cu cancelarul german.

 

El a repetat, de asemenea, că ofensiva sa, denunţată de comunitatea internaţională, vizează protejarea populaţiei rusofone din estul Ucrainei.

 

Putin a acuzat încă o dată Kievul că este cauza blocajului negocierilor de pace.

 

Autorităţile ruse au justificat tot timpul atacarea Ucrainei de deriva „neonazistă” din această ţară, notează France Presse.

 

Convorbirea, prima pe care cei doi lideri au avut-o în mai multe săptămâni, a fost iniţiată de Germania, potrivit biroului lui Putin, notează dpa.

 

Olaf Sholz i-a „reamintit” vineri lui Vladimir Putin „responsabilitatea specială” a Rusiei în aprovizionarea alimentară mondială, aflată „sub tensiune din cauza războiului” din Ucraina, se menţionează într-un comunicat al cancelariei germane.

 

De asemenea, şeful guvernului german a „insistat”, în convorbirea de 75 de minute din cursul dimineţii, asupra necesităţii unui armistiţiu „cât mai curând posibil”, respingând în acelaşi timp „în mod clar acuzaţia că nazismul este foarte răspândit în Ucraina”, adaugă comunicatul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22