Captură / Transport de arme atât de mare încât acoperă puntea unui crucișător de 173 de metri

Redactia | 11.05.2021

Nava de război USS Monterey a oprit în data de 6 mai un vas dhow neînregistrat (navă tradițională din regiunea Mării Roșii și a Oceanului Indian) care naviga în apele internaționale ale Mării Arabiei.

Pe aceeași temă

În cadrul unei verificări de rutină, o echipă a Pazei de Coastă aflată la bordul navei de război a urcat la bordul vasului suspect și a descoperit o ascunzătoare de arme, informează Marina SUA, citată de site-ul Digi 24.

Captura uriașă a fost sechestrată și adusă la bordul USS Monterey în cadrul unei operațiuni care a durat două zile. Armele ridicate au ocupat mare parte din puntea din spate a vasului de război USS Monterey, lung de 173 de metri.

Printre arme se aflau zeci de rachete rusești anti-tanc, mii de puști de asalt chinezești și sute de mitraliere PKM, puști cu lunetă și lansatoare de grenade.

Totodată, s-au mai găsit componente avansate de arme, precum lunete.

Potrivit Marinei americane, a fost deschisă o anchetă pentru a se identifica sursa și destinația transportului de arme, care va rămâne în custodia SUA.

După ce s-a stabilit că nava dhow se poate deplasa în siguranță, iar echipajul a fost interogat, marinarii au primit apă și mâncare și au fost eliberați.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22