Casa Albă acuză Autoritatea Palestiniană că refuză, încă o dată, dialogul

E.b. | 11.12.2017

Prin decizia de a nu se întâlni cu vicepreședintele american Mike Pence în cursul vizitei pe care o va efectua la sfârșitul lui decembrie în Orientul Mijlociu, responsabilii palestinieni refuză "încă o dată" dialogul.

Pe aceeași temă

 

 

Afirmaţia aparţine lui Jarrod Agen, secretarul general adjunct al vicepreşedintelui, relatează AFP, preluată de Agerpres.


"Președintele (Donald Trump) i-a cerut vicepreședintelui Pence să se deplaseze în regiune pentru a ne reafirma angajamentul de a acționa împreună cu partenerii noștri din întreg Orientul Mijlociu pentru eradicarea extremismului care amenință speranțele și visurile generațiilor viitoare", a declarat Jarrod Agen.


"Este regretabil faptul că Autoritatea Palestiniană se îndepărtează încă o dată de ocazia de a discuta despre viitorul regiunii", a continuat el. "Administrația rămâne hotărâtă în efortul său de a se ajunge la pace între israelieni și palestinieni, iar echipa noastră pentru pace va acționa din greu pentru a pune la punct un proiect", a mai spus oficialul american.


Un consilier al președintelui Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas a afirmat sâmbătă că acesta nu se va întâlni cu vicepreședintele Mike Pence, după decizia lui Donald Trump de a declara unilateral miercuri Ierusalimul drept capitală a Israelului.


"Nu va fi nicio întâlnire cu vicepreședintele american în Palestina", a declarat pentruAFP Majdi al-Khalidi, consilier diplomatic al președintelui Abbas.


În a doua jumătate a lunii decembrie, vicepreședintele Mike Pence este prevăzut să întreprindă un turneu în Israel și Teritoriile Palestiniene.


"Vicepreședintele este nerăbdător să se deplaseze în regiune pentru a se întâlni cu premierul (israelian, Benjamin) Netanyahu, și cu președintele (egiptean, Abdel Fattah) Al-Sisi", a subliniat Jarrod Agen.


Mai mulți responsabili din regiune au făcut și ei cunoscut că nu se vor întâlni cu Mike Pence, spre deosebire de programul stabilit inițial.

 

Papa Tawadros al II-lea al Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt și-a anulat sâmbătă întâlnirea cu vicepreședintele american, după ce, cu o zi înainte, Ahmed el-Tayeb, marele imam al Universității Al-Azhar, instituție influentă a islamului, anunțase o decizie similară. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22