Casa Albă a recunoscut public că SUA nu au suficiente kituri de testare pentru Covid-19

Redactia | 06.03.2020

Casa Albă a recunoscut public că SUA nu au suficiente kituri de testare pentru Covid-19, în timp ce cazurile de infectare se înmulţesc pe ambele coaste ale Statelor Unite.

Pe aceeași temă

Vicepreşedintele Mike Pence a spus că administraţia Trump nu îşi va putea îndeplini obiectivul de a furniza 1 milion de kituri de testare săptămâna aceasta, potrivit BBC.

Congresul a aprobat joi un pachet de ajutor de urgenţă, în valoare de 8,3 miliarde de dolari, pentru a combate epidemia.

La nivel global, coronavirusul descoperit la finalul anului trecut în Wuhan (China) a infectat peste 93.000 de persoane, iar în lume au fost înregistrate mai mult de 3.100 de decese.

În Statele Unite, există peste 200 de cazuri în 20 de state, iar numărul deceselor provocate de Covid-19 este de 12. Unsprezece dintre acestea au fost înregistrate în statul Washington. Din total, nouă decese au fost înregistrate într-un azil din suburbiile oraşului Seattle.

Mai multe companii, între care Microsoft şi Amazon au închis birourile din zonă, recomandând angajaţilor să lucreze de acasă.

Numărul infectărilor s-a dublat în New York, astfel că joi erau 22, în timp ce în statul Rhode Island, peste 200 de persoane sunt în carantină, după ce, în urma unei călătorii în Italia, au fost depistate trei cazuri.

Joi, San Francisco a raportat primele două cazuri, iar statul Maryland, primele trei, în suburbiile Washington D.C.

Luni, la o întâlnire cu presa, comisarul pentru alimentaţie şi medicamente Stephan Hahn a spus că aproximativ 1 milion de teste vor fi gata până la finalul săptămânii.

Vicepreşedintele Pence, care coordonează acţiunile SUA faţă de epidemie, a recunoscut joi că obiectivul nu va fi îndeplinit.

„Nu avem suficiente teste astăzi pentru a răspunde a ceea ce am anticipat că va fi cererea”, a spus Pence în timpul unei vizite la o fabrică din Minnesota.

Seara, la Washington, el a adăugat: „Încă avem variante de a asigura că testele sunt disponibile”. El a precizat că, până la finalul săptămânii viitoare, furnizorul guvernamental va distribui kituri în ţară astfel că 1,2 milioane de americani vor putea fi testaţi.

Preşedintele Donald Trump a spus că SUA au înregistrat relativ puţine cazuri de infectare cu coronavirusul datorită deciziei administraţiei lui de a interzice străinilor să intre pe teritoriul Statelor Unite la 14 zile după ce au vizitat China şi Iran.

Experţii se tem că boala s-ar putea răspândi nedetectată în comunităţile americane, din cauza lipsei kiturilor de testare.

Preşedintele urmează să semneze decizia de finanţare de 8,3 miliarde de dolari, adoptată joi, care va ajuta statele şi guvernele locale în lupta de a combate coronavirusul.

Aproximativ 3.500 de oameni se află pe un vas de croazieră în largul coastei californiene, asteptând să fie testaţi, după ce un pasager a murit din cauza Covid-19. Kituri de testare au fost duse joi pe vasul Grand Princess cu un elicopter al pazei de coastă. Rezultatele sunt aşteptate vineri. Guvernatorul statului California a decretat stare de urgenţă.

În Canada au fost raportate 45 de cazuri.

Din Europa, cea mai afectată ţară este Italia, cu 148 de decese. Autorităţile au decis închiderea şcolilor şi universităţilor până pe 15 martie şi anularea tuturor evenimentelor publice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22