Casa Alba, catre Trump: Interzicerea accesului musulmanilor, contrara valorilor americane

Tudor Despina | 08.12.2015

Propunerea lui Donald Trump privind interzicerea accesului musulmanilor in Statele Unite ale Americii este complet contrara valorilor americane, spune un oficial de la Casa Alba.

Pe aceeași temă

 

Avem, in Carta Drepturilor, respectul pentru libertatea religiei”, a spus Ben Rhodes, oficial al Casei Albe sub administratia Obama pentru CNN, citat de AFP. Reactia lui Rhodes vine dupa ce Donald Trump – candidatul situat in fruntea sondajelor republicanilor pentru nominalizarea la prezidentialele de anul viitor – a transmis un comunicat in care cerea interzicerea accesului musulmanilor pe teritoriul american.

 

"Donald Trump lanseaza un apel la interzicerea totala si completa a accesului musulmanilor in Statele Unite pana cand alesii tarii noastre vor intelege ce se intampla", a scris echipa sa de campanie intr-un comunicat intitulat "Comunicatul lui Donald Trump pentru a impiedica imigratia musulmana".

 

Referindu-se insa la un sondaj realizat in randul musulmanilor care traiesc in SUA, Donald Trump a afirmat ca numerosi musulmani intretin "ura" fata de americani. "Va trebui sa stabilim de unde vine aceasta ura si de ce. Pana cand vom fi capabili sa stabilim si sa intelegem aceasta problema si amenintarea serioasa pe care o reprezinta, tara noastra nu poate fi victima atacurilor oribile din partea indivizilor care nu cred decat in jihad si nu au niciun respect pentru viata omeneasca", a declarat Donald Trump in comunicatul mai sus citat.

 

Miliardarul, apreciat de aproape o treime dintre simpatizantii republicani in perspectiva primarelor care vor incepe in februarie, ii acuza tot mai frecvent pe musulmani dupa atentatele de la Paris. Trump se afla in fruntea sondajelor republicanilor pentru nominalizarea la alegerile prezidentiale de anul viitor. Conform unui sondaj recent prezentat de CNN, Trump ar fi votat de 36% dintre republicani, urmatorul clasat fiind Ted Cruz cu 16%, Ben Carson cu 14% si senatorul Marco Rubio cu 12%.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22