Cerealele din Herson sunt duse în Rusia: „Avem noi spațiu pentru depozitare”

Redactia | 30.05.2022

Agenția de presă rusă TASS raportează că cerealele ucrainenilor sunt transportate din Herson, pe care rușii îl ocupă acum, în Rusia.

Pe aceeași temă

TASS îl citează pe Kirill Stremousov, adjunctul șefului administrației militaro-civile impuse de ruși în Herson. „Avem spațiu pentru depozitare (n.red. pentru noua recoltă) deși avem multe cereale aici. Oamenii îl scot acum parțial, fiind de acord cu cei care îl cumpără din partea rusă”, a declarat Stremousov, potrivit The Guardian.

Acesta a spus că administrația lucra la aprovizionarea cu semințe de floarea-soarelui către fabricile de procesare locale și rusești.

Ucraina a acuzat anterior Rusia că i-a furat cerealele. Cu o zi în urmă, noi imagini din satelit arată că un vas rusesc încărcat cu cereale, despre care se crede că au fost furate de la ucraineni, a ajuns în portul sirian Latakia, în a doua sa călătorie din ultimele patru săptămâni.

Mai multe convoaie de camioane au fost văzute transportând cereale de la ferme și silozuri din sudul Ucrainei în Crimeea anexată. Autoritățile ucrainene au estimat, la începutul acestei luni, că invadatorii ruși au furat mai mult de 400.000 de tone de cereale din regiunile pe care le-au ocupat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22