Cetateni moldoveni lupta in Siria, spune ministrul Apararii de la Chisinau

Tudor Despina | 23.11.2015

Republica Moldova are cetateni care participa la conflictul din Siria, spune ministrul Apararii de la Chisinau, insa acest lucru nu reprezinta un risc major, intrucat amenintarile vin din interior.

Pe aceeași temă

 

Riscurile vin din interior, cei care se afla deja in Moldova. Am inteles ca avem si noi moldoveni care lupta in Siria, nu cred ca exista un risc major in Republica Moldova. Deoarece Statul Islamic si-a atins scopul, acela de a crea panica. Noi nu trebuie sa cadem in aceasta capcana”, a spus Anatol Salaru dupa o intalnire cu presedintele tarii, Nicolae Timofti, arata Publika.md.

 

Ministrul Apararii a cerut serviciilor de informatii sa isi faca bine treaba, in context, iar cetatenii sa dea dovada de spirit civic. Presedintia de la Chisinau a confirmat ca in cadrul intalnirii a fost analizata situatia la nivel european, alaturi de cea din regiunea separatista Transnistria.

 

De altfel, oficialii moldoveni au abordat subiectul combaterii terorismului. Toate institutiile de aparare din tara au primit dispozitii in ce priveste actiunile pentru preintampinarea situatiilor care ar putea pune in pericol securitatea statului, a aratat purtatorul de cuvant al Presedintiei moldovene, Vlad Turcanu.

 

Recent, doi cetateni moldoveni care intentionau sa ajunga ilegal in Romania au fost retinuti la frontiera, pe maul raului Prut, avand la ei carti care propovaduiesc ideologia islamista. Observati in zona de responsabilitate a Sectorului Politiei de Frontiera Toceni, cei doi barbati au fost monitorizati in actiunile lor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22