Charlie Hebdo, data in judecata de consiliul din Amatrice pentru caricaturi ofensatoare

Dora Vulcan | 12.09.2016

Revista pariziana de satira Charlie Hebdo a fost data in judecata pentru defaimare de Consiliul local din Amatrice, orasul italian care a fost cel mai afectat de cutremurul din luna august, dupa ce a publicat o caricatura ofensatoare la adresa victimelor seismului, relateaza News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 

Cu doua saptamani in urma, Charlie Hebdo a publicat o caricatura intitulata "Earthquake, Italian Style" (Cutremur, in stil italian), care prezinta un barbat acoperit de sange, cu mesajul "Penne, in sos tomat", o femeie carbonizata, alaturi de comentariul "penne acoperite de crusta", precum si trupuri aflate sub daramaturi, alaturi de comentariul "Lasagna", a anuntat, luni, site-ul news.com.au, care citeaza agentia DPA.

 

Dupa un val de critici, Chalrie Hebdo a publicat si o a doua caricatura, prin care le-a cerut italienilor sa blameze "mafia", si nu revista, pentru ca a construit locuinte subrede.

 

"Aceasta este o insulta macabra, necugetata si de neconceput la adresa victimelor evenimentului natural", a spus avocatul Mario Cicchetti pentru ANSA, dupa ce a depus plangerea in numele consiliului local din Amatrice.

 

Publicatia Charlie Hebdo a fost acuzata de multe ori pentru publicarea unor caricaturi ofensatoare. Insa, in ianuarie 2015, revista a atras simpatie globala si a fost transformata intr-un bastion al libertatii de exprimare dupa ce redactia a fost atacata de musulmani. In urma atacului au murit 12 persoane.

 

Orasul Amatrice a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 6 grade pe scara Richter, pe 24 august. Seismul a mai afectat alte doua orase aflate intr-o regiune montana, aflata la o distanta de aproximativ 150 de kilometri fata de Roma. In urma dezastrului au murit 295 de persoane, iar alte 4.500 de persoane au ramas fara locuinte.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22