China a deschis spitalul construit în zece zile. Primii pacienți au fost internați luni

Redactia | 03.02.2020

China a trimis lucrători și echipamente medicale la spitalul nou construit, a infuzat numerar pe piețele financiare și a restricționat în continuare deplasarea oamenilor.

Pe aceeași temă

Primii pacienți infectați cu coronavirus au fost internați luni într-un spital specializat construit în doar zece zile la Whuan, epicentrul epidemiei cu noul tip de virus, transmie Associated Press.

Primii pacienți au sosit luni dimineață la spitalul Huoshenshan, potrivit mass-mediei de stat din China. Nu există momentan detalii despre identitatea și starea pacienților. Armata chineză a trimis 1.400 de doctori, asistente și personal auxiliar pentru a îngriji pacienții la spitalul din Wuhan, a relatat agenția oficială chineză Xinhua.

Spitalul, cu o suprafață de 60.000 de metri pătrați, a fost construit de 7.000 de muncitori în doar zece zile. Clădirea are un sistem de ventilație specializat, numeroase saloane pentru izolare și 30 de saloane de terapie intensivă, potrivit cotidianului guvernamental Yangtze Daily.

Cifrele actualizate ale Chinei cu 361 de decese și 2.829 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, aducând totalul chinez la 17.205 de cazuri, vin în timp ce alte țări au continuat evacuarea cetățenilor din provincia Hubei cel mai lovit și călătoria restricționată de chinezi sau persoane care au călătorit recent în țară. . Organizația Mondială a Sănătății a declarat că numărul de cazuri va continua să crească, deoarece testele sunt pendinte pentru mii de cazuri suspectate.

Construcția a început 24 ianuarie și s-a desfășurat într-un ritm alert, mai ales că spitalul, cu 1.000 de paturi, este mai mult din elemente prefabricate.

Mii de muncitori au lucrat zi și noapte ca să poată finaliza până în ziua dictată de Beijing.

Autoritățile chineze au anunțat săptămâna trecută ridicarea celui de-al doilea spital - Leishenshan - cu 1.300 de paturi.

Spitalele sunt construite după modelul unui centru medical temporar ridicat în șapte zile la Beijing, în timpul epidemiei de SARS din 2003. Lucrările sunt realizate de mai multe companii de construcție din China, cu sprijinul guvernului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22