Chinezii către italieni:Transportul public funcționează, petreceri publice, oamenii nu poartă măști

Redactia | 20.03.2020

Delegaţia celor nouă experţi chinezi care ajută autorităţile italiene să controleze extinderea coronavirusului este de părere că trebuie impuse măsuri mai stricte.

Pe aceeași temă

Oamenii să stea acasă şi să frâneze răspândirea COVID19, le-au spus specialiștii chinez italienilor, relatează joi EFE, citată de Agerpres.ro.

Echipa de cercetători şi medici este cea care a combătut răspândirea coronavirusuui în oraşul Wuhan, focarul epidemiei, şi se află în Italia din 13 martie pentru a consilia autorităţile ţării împotriva acestei pandemii.

Vicepreşedintele Crucii Roşii din China şi responsabil al echipei, Yang Huichuan, a apărut joi la o conferinţă de presă la Milano, capitala Lombardiei şi regiunea cea mai afectată, subliniind că există încă foarte mulţi oameni pe stradă.

„Nu aplicaţi politici de închidere a străzilor, pentru să transportul public încă funcţionează, lumea circulă şi au loc petreceri şi cine în hoteluri, şi oamenii nu poartă măşti de protecţie”, a spus expertul chiar în ziua în care China a avut creştere zero a noilor cazuri de contagiere locală de la declanşarea pandemiei.

El a subliniat că ceea ce se întâmplă acum în Italia a avut loc şi în oraşul Wuhan şi a recomandat ca pentru evitarea contagierilor să se înceteze „orice activitate economică şi să fie restricţionată mobilitatea persoanelor”.

„Toată lumea ar trebuie să rămână acasă în izolare”, a spus el, precizând că toţi cetăţenii, nu doar guvernul şi personalul medical trebuie să urmeze „în mod strict politicile de închidere”.

Alături de Huichuan a apărut şi preşedintele Lombardiei, Attilio Fontana, care a precizat că va cere executivului italian „să pună în aplicare proceduri mai riguroase decât cele aplicate în prezent”.

„Cei care au gestionat în mod direct criza din Wuhan sunt surprinşi că există prea multă lume pe stradă, că prea mulţi oameni folosesc transportul public şi prea puţini poartă măşti de protecţie”, a declarat Attilio Fontana.

„Dacă nu schimbăm modul de a înfrunta problema, virusul va continua să circule”, a încheiat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22