Chişinăul a expulzat un colonel rus. El a luptat alături de separatiştii din Transnistria

E.b. | 12.10.2016

Autorităţile moldove au reţinut şi expulzat un colonel rus, acuzat că a luptat de partea separatiştilor transnistrieni în războiul din 1992 împotriva Republicii Moldova.

Pe aceeași temă

 

Radislav Sabirov a luptat la începutul anilor '90 în cadrul forţelor speciale ”Dnestr” şi ”Delta” ale KGB-ului din Transnistria, iar acum este membru al trupelor de reacţie rapidă ”Sobr” din Republica Tatarstan, situată la circa 800 de kilometri est de Moscova, transmite deschide.md, preluat de News.ro.

 

De asemenea, colonelul rus reţinut şi expulzat de autorităţile moldovene a fost decorat de liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, pentru participarea la războiul de pe Nistru.

 

Liderul separatist transnistrian a precizat că Radislav Sabirov a ajuns într-o vizită privată la Tiraspol şi a luat parte la festivităţile dedicate zilei oraşului Bender.

 

Sabirov a intrat joi pe teritoriul Republicii Moldova, iar vineri a fost decorat de către Evgheni Şevciuk.

 

”Constatăm cu regret că practica vicioasă de a pune presiune asupra părţii transnistriene prin limitarea intrării cetăţenilor ruşi pe teritoriul transnistrian a luat un caracter sistemativ. Trebuie să menţionăm că asemenea acţiuni contravin spiritului de comunicare interstatal şi sunt îndreptate cu cinism deosebit împotriva cetăţenilor Federaţiei Ruse”, se arată într-un comunicat al ministerului de Externe din Transnistria.

 

De asemenea, diplomaţii transnistrieni au ameninţat că expulzarea colonelui rus va avea consecinţe negative asupra dialogului dintre Tiraspol şi Chişinău.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22