CIA desecretizează 930 de mii de documente: OZN-uri, experimente psihice, Stargat

E.b. | 19.01.2017

Cea mai mare colecție de înregistrări CIA desecretizate este acum accesibilă online, anunţă Agenţia Americană de Informaţii pe site-ul său.

Pe aceeași temă

 

 

Documentele au fost anterior disponibile doar de la Arhivele Naționale din Maryland. Aproximativ 930.000 de documente, însumând mai mult de 12 milioane de pagini, sunt acum disponibile în sala de lectură electronică de pe site-ul CIA.

 

O acţiune în instanţă îndreptată împotriva instituţiei de un ONG, MuckRock, a determinat Agenţia Americană de Informaţii (CIA) să publice online  milioane de documente secrete, din perioada 1940-1990,conform BBC online.

 

Printre documentele declasificate se află informaţii despre OZN-uri, dar şi despre şi experimente psihice din programul Stargate, care a fost mult timp subiect al teoriilor conspirației.

 

În documentele desecretizate există informaţii despre Henry Kissinger, secretar de stat în timpul preşedinţilor Richard Nixon şi Gerald Ford, dar şi sute de mii de pagini cu analize de securitate şi cercetări ştiinţifice.

 

Înregistrările includ mai multe rapoarte despre farfurii zburătoare, dar şi rețete pentru cerneală invizibilă.

 

Documentele erau deja publice, din punct de vedere tehnic, dar puteau fi consultate doar de la patru computere aflate la Arhivele Naţionale din Maryland, în anumite intervale de timp.
 

Un set de documentele despre obiectele zburătoare neidentificate  grupate în colecţia "OZN-uri: realitate sau ficţiune?" cuprinde rapoarte despre "farfurii zburătoare" în diferite locuri din lume (Spania, Nordul Africii, Germania de Est), informaţii despre obiecte sau fenomene inexplicabile, fenomene luminoase, artcole ale unor cercetători.

 

Printre documentele mai neobișnuite se află cele referitoare la  Proiectul Stargate, despre capacităţi paranormale şi percepţii extrasenzoriale. Apar informaţii despre testele făcute în 1973 pe celebrul iluzionist Uri Geller.

 

Este explicat în detaliu cum iluzionistul israleian a reuşit să reproducă parțial, dar cu precizie,  imagini desenate de cineva aflat într-o altă cameră, ceea ce i-a făcut pe cercetători să concluzioneze că se demonstrează astfel  "într-un mod convingător și lipsit de ambiguitate capacitatea sa paranormală de percepţie."
 

Există şi un raport care se numeşte OZN-urile, o ameninţare militară.

 

Printre documentele declasificate se află şi un raport care cuprinde bancuri politice sovietice, traduse în limba engleză. Glumele sunt despre lideri sovietici, comunism şi capitalism.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22