Clipul cu ororile războiului pe care Zelenski l-a arătat Congresului american - VIDEO

L. G. | 17.03.2022

Volodimir Zelenski a prezentat miercuri în timpul discursului pe care l-a ținut în fața Congresului american o înregistrare video cu imagini care prezintă Ucraina înainte și în timpul invaziei rusești.

Pe aceeași temă

Zelenski s-a adresat miercuri congresmenilor americani prin apel video, ținând un discurs de aproape 20 de minute care a fost primit cu ovații de legiuitorii de la Washington. În timpul intervenției sale el a prezentat și un montaj video cu imagini din țara sa, devastată de invazia rusească.

 

 <blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">The video that President Volodymyr Zelensky demonstrated during his virtual address to the U.S. Congress earlier on March 16.<br><br>Video: Zelenskiy/Official/Telegram <a href="https://t.co/vmhxGFv0VE">pic.twitter.com/vmhxGFv0VE</a></p>&mdash; The Kyiv Independent (@KyivIndependent) <a href="https://twitter.com/KyivIndependent/status/1504126917972307974?ref_src=twsrc%5Etfw">March 16, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

Volodimir Zelenski a cerut mai mult sprijin din partea Statelor Unite

Președintele ucrainean și-a deschis discursul lăudând curajul poporului ucrainean și spunând că „destinul” țării sale este decis chiar acum, făcând apel la o mai mare susținere din partea SUA:

 

„În cea mai neagră perioadă pentru țara noastră, pentru întreaga Europă, fac apel să faceți mai mult.

Sunt necesare noi pachete de sancțiuni, în mod constant, în fiecare săptămână, până când mașinăria militară rusă se oprește.

Sunt necesare restricții pentru toți cei pe care se bazează acest regim nedrept (...)Toate companiile americane trebuie să părăsească imediat piața din Rusia, pentru că este inundată de sângele nostru.

Doamnelor și domnilor, membri ai Congresului, ar trebui să faceți presiune dacă există companii care finanțează mașina militară rusă.Vreau să mă asigur că rușii nu primesc nici măcar un ban pe care să îl folosească pentru a distruge oamenii din Ucraina”.

Zelensky i s-a adresat direct și președintelui american Joe Biden, cerându-i să fie liderul lumii și al păcii.

„Mă adresez președintelui Biden: Sunteţi liderul unei mari naţiuni. Vreau să fiţi liderul lumii. A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii", a spus Zelensky în limba engleză. El și-a suținut discursul în limba ucraineană, însă la final li s-a adresat în limba engleză membrilor Congresului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22