Colonelul rus care a lăudat Ucraina s-a răzgândit în nici 24 de ore și l-a elogiat pe liderul suprem

Redactia | 19.05.2022

Colonelul rus în retragere care în urmă cu două zile a lăudat public Ucraina și a criticat strategia Rusiei a dat înapoi în mai puțin de 24 de ore și a făcut declarații contrar opuse, scrie CNN.

Pe aceeași temă

Colonelul Mihail Hodarenok a făcut noi declarații, miercuri, la un post al televiziunii de stat a Rusiei. În interviu a afirmat că orice discuție despre faptul că Ucraina ar putea contraataca este o "mare exagerare". Cu doar o zi înainte, el spusese că situația pentru Rusia s-ar putea "înrăutăți".

"Când oamenii vorbesc despre capacitatea Ucrainei de a contraataca, ei bine, este o mare exagerare. Și în ceea ce privește acțiunile comandamentului nostru suprem, există toate motivele să credem că implementarea acestor planuri vor oferi Ucrainei o surpriză neplăcută în viitorul foarte apropiat", a declarat miercuri Mihail Hodarenok.

El a mai spus că va fi imposibil ca forțele armate ucrainene să câștige lupta aeriană în următoarele câteva luni și că "este exclusă obținerea supremației navale" de către Ucraina, atâta timp cât flota rusă este în Marea Neagră.

Cu toate acestea, marți, Hodarenok a avertizat că rușii sunt "sedați" cu propagandă, în vreme ce ucrainenii sunt deosebit de motivați în luptă și, pe deasupra, vor beneficia și de armament modern din Occident.

Ucraina poate înarma, cu ajutorul SUA şi al UE, un milion de soldaţi bine pregătiţi şi puternic motivaţi, care ar putea pune mari probleme armatei ruse, afirmase colonelul rus în retragere Mihail Hodarenok, la o emisiune la postul public rus de televiziune Rossiya-1.

Mihail Hodarenok, care a lucrat şi în Statul Major al armatei ruse, îndemnase "să nu fie luate sedative informaţionale", multe mass-media ruse dând "informaţii despre căderea psihologică şi emoţională a forţelor armate ale Ucrainei", ceea ce "nu corespunde realităţii".

Colonelul rus mai spusese că arrmata ucraineană îşi păstrează un nivel ridicat de motivaţie, la care se adaugă aprovizionarea ei cu arme moderne occidentale, situaţie căreia planificatorii militari ruşi trebuie să-i acorde atenţie în calculele lor strategice şi operaţionale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22