Comandant francez de politie, omorat alaturi de partenera sa. ISIS revendica omorurile

Vlad Toma | 14.06.2016

Un comandant al politiei pariziene a fost omorat aseara, in fata casei sale, de un barbat care l-a injunghiat in mod repetat, anunta Reuters. Autoritatile franceze au anuntat ca este vorba despre un act terorist.

Pe aceeași temă

 

Cadavrul partenerei acestuia a fost de asemenea gasit in casa.

 

Agentia de presa a Statului Islamic, Amaq, a anuntat ca barbatul care i-a omorat pe cei doi era un membru al gruparii. 

 

Conform ministrului de Interne francez, barbatul s-a baricadat intr-o casa dupa ce i-a omorat pe cei doi. El a fost in cele din urma impuscat de trupele speciale franceze, dupa ce negocierile au esuat.

 

Conform unor surse din politie si justitie, atacatorul se numeste Larossi Abballa, avea 25 de ani, si fusese monitorizat de serviciile de securitate si de cele anti-tero dupa ce a primit o sentinta de 3 ani de inchisoare, in 2013, pentru ca a ajutat mai multi militanti islamisti sa ajunga in Pakistan.

 

Amaq, agentia de presa a Statului Islamic, a transmis: "Un luptator al Statului Islamic a ucis un comandant de politie si pe sotia acestuia in orasul Les Mureaux".

 

Daca se confirma ca Statul Islamic se afla in spatele acestei crime, va fi primul atac pe teritoriul Frantei de dupa impunerea starii de urgenta in urma atacurilor din noiembrie din Paris in care au murit 130 de oameni.

 

50 de persoane au fost ucise intr-un atac armat care a avut loc in noaptea de sambata spre duminica intr-un club de noapte gay din Orlando, Florida. Alte 50 de persoane au fost ranite. Statul Islamic a revendicat acest atentat.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22