Comandantul batalionului Azov anunță că i s-a ordonat să înceteze lupta în Mariupol

L. G. | 20.05.2022

Comandantul Regimentului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko, spune vineri, într-un clip filmat în incinta combinatului Azovstal, că Kievul ordonat înecetarea luptei pentru Mariupol.

Pe aceeași temă

Prokopenko a spus că conducerea militară a „emis un ordin de a salva viața și sănătatea militarilor din garnizoană și de a înceta apărarea orașului” Mariupol.

 

Mesajul sugerează că cei rămași la Azovstal urmează să părăsească fabrica și să se predea în viitorul apropiat. În combinat s-ar mai afla câteva sute de luptători.

 

Azovstal a fost ultima redută din Mariupol, orașul-port ocupat de ruși, și a devenit un simbol al rezistenței ucrainene sub bombardamentul rușilor.

 

„În ciuda luptelor grele, a luptei de apărare în timp ce eram încercuiți și a lipsei de aprovizionare, am continuat să reiterăm cele trei condiții cele mai importante pentru noi. Și anume, civilii, răniții și cei care au fost uciși în luptă. Am reușit să evacuăm civilii, răniții au primit tratamentul medical necesar și am reușit să îi evacuăm pentru a fi schimbați și returnați în teritoriile controlate de Ucraina. În ceea ce privește acei eroi căzuți la datorie, procesul este în curs de desfășurare. Și sper că, în viitorul apropiat, rudele și întreaga Ucraină îi vor putea înmormânta cu onoare”, a mai spus Prokopenko.

 

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că aproape 2.000 de soldaţi ucraineni s-au predat de la uzina Azovstal, începând de luni când a intrat în vigoare un acord de încetare a focului pentru evacuarea soldaților ucraineni.

 

În declarațiile transmise de presa de stat rusă, Șoigu a spus că „blocarea uzinei Azovstal continuă”. „Naționaliștii se predau în continuare. În acest moment, 1.908 oameni au depus armele”, a mai spus ministrul rus al apărării.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">A message from the commander of the Azov regiment. <a href="https://t.co/U5uqHVrOFi">pic.twitter.com/U5uqHVrOFi</a></p>&mdash; ТРУХА⚡️English (@TpyxaNews) <a href="https://twitter.com/TpyxaNews/status/1527596942494146561?ref_src=twsrc%5Etfw">May 20, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22