Comisia Europeană cere statelor membre să raporteze de două ori pe săptămână stadiul vaccinărilor

Laurentiu Gheorghe | 13.01.2021

Comisarrul pentru Sănătate, Stella Kyriakides a cerut ca statele membre să raporteze de cel puțin de două ori pe săptămână situația vaccinărilor și să nu cumpere vaccinuri direct de la producători.

Pe aceeași temă

„Efortul nostru colectiv produce beneficii majore pentru toată lumea, în special accesul la vaccinuri sigure, eficiente și accesibile în același timp pentru toate statele membre, fie ele mici sau mari (…) Permiteți-mi să vă reamintesc că, prin semnarea acordului (de mandatare, n.r.) , ați confirmat cu toții participarea la procedură și ați fost de acord să nu lansați propriile proceduri pentru achiziționarea aceluiași vaccin de la aceiași producători”, a declarat Stella Kyriakides, potrivit discursului pus la dispoziție de Comisia Europeană.

Comisarul pentru sănătate a spus că înțelege „presiunile interne și anxietățile cetățenilor” din statele membre, dar numai împreună vor avea rezultate mai bune.

„Acordurile paralele ar submina abordarea europeană care a dat roade”, a punctat Stella Kyriakides.

Ea a amintit, de asemenea, că a fost creat un nou modul în Sistemul European de Supraveghere – TESSy – astfel încât statele membre să poată raporta despre situația vaccinărilor și le-a cerut să actualizeze datele cel puțin de două ori pe săptămână.

„Datele exacte și în timp util sunt vitale pentru a vă sprijini în această sarcină uriață. Suntem pregătiți să facilităm schimbul de informații și de bune practici, lucrând împreună este singura modalitate de a depăși pandemia”, a spus Kyriakides.

Stella Kyriakides a încurajat statele să își completeze stocurile de seringi, ace, mănuși și alte echipamente medicale necesare prin procedura de achiziţii comună angajată de Uniune, care le permite să comande „imediat”.

„Acest lucru va ajuta și la evitarea blocajelor și la asigurarea faptului că dozele prețioase și limitate nu sunt irosite”, a mai spus comisarul pentru sănătate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22