Congresul SUA: Serviciile secrete ale Moscovei au influențat alegerile din 19 țări europene

Dora Vulcan | 11.01.2018

Mai multi senatori democrati din SUA au elaborat un raport prin intermediul caruia arata ca reactia presedintelui republican Donald Trump impotriva amenintarii rusesti e mult mai slaba decat a unor lideri europeni.

Pe aceeași temă

 

 

 Rusia ar fi incercat sa influenteze alegerile libere din 19 state europene, se mai arata in raportul democratilor, citat de ziare.com.

 

Acest raport, elaborat de principalii membri democrati ai Comisiei pentru Relatii Externe din Senatul SUA, este primul document prezentat de Congres dupa scrutinul prezidential american, care ofera detalii despre eforturile Rusiei de subminare a democratiilor occidentale, scrie sursa citată. 

 

Documentul informeaza ca serviciile secrete ruse au incercat sa influenteze alegerile in 19 tari din Europa. In consecinta, unele state vest-europene au ripostat agresiv.

 

Nu la fel s-ar fi intamplat in State Unite, unde reactia lui Donald Trump ar fi fost una anemica.

 

"Niciun alt presedinte american nu a ignorat atat de clar amenintari atat de grave si mari la adresa sigurantei Statelor Unite", se arata in raport.

 

Cu privire la atitudinea lui Trump, senatorul democrat Ben Cardin a mentionat:

 

"In timp ce presedintele Donald Trump practic sta degeaba, domnul Putin continua perfectionarea arsenalului asimetric si cauta oportunitati viitoare pentru perturbarea sistemelor de guvernare si pentru erodarea sustinerii acordate institutiilor democratice si internationale construite in ultimii 70 de ani de Statele Unite si Europa".

 

Democratul a mai spus ca raportul a fost realizat pentru a le arata cetatenilor americani "scopul real si amploarea" eforturilor presedintelui rus Vladimir Putin de a submina sistemele democratice.

 

Niciun republican nu a semnat raportul elaborat de colegii democrati din Comisia pentru Relatii Externe din Senatul SUA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22