Consilierul lui Trump cere imunitate pentru mărturii privind implicarea Rusiei în alegeri

E.b. | 31.03.2017

Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate naţională al lui Donald Trump a cerut imunitate pentru a depune mărturie în audierile din Congres. Avocatul său a spus că fostul oficial “are o poveste de spus”, dar trebuie să se apere de “urmărirea nedreaptă în justiţie”.

Pe aceeași temă

 

 

Este vorba despre audierii în Congres privind interferenţa rusă în alegeri, conform BBC News, preluată de News.ro.

 

Avocatul său a spus că fostul oficial “are o poveste de spus”, dar trebuie să se apere de “urmărirea nedreaptă în justiţie”.

 

Generalul Flynn are, cu siguranţă, o poveste de spus şi ar vrea foarte mult să o spună, dacă vor permite circumstanţele”, a declarat avocatul său, Robert Kelner.

 

Flynn a refuzat să comenteze discuţiile sale cu diferite comsii ale Congresului privind acuzaţiile că Moscova a încercat să îl ajute pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale.

 

Potrivit avocatului, presa este plină de “acuzaţii nefondate, ipoteze scandaloase de trădare şi aluzii răutăcioase”.

 

Nicio persoană rezonabilă, care are parte de sfatul unui avocat, nu s-ar supune audierii într-un mediu atât de politizat (…), fără asigurări împotriva unei puneri sub acuzare nedrepte”, a subliniat Kelner.

 

Flynn şi-a dat demisia de la Casa Albă după ce a minţit în legătură cu contactele sale cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak.

 

Comisiile de informaţii ale ambelor camere ale Congresului american anchetează presupusa interferenţă rusă în alegerile din SUA, inclusiv posibile legături între oficiali ruşi şi membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump. Şi FBI face propria sa investigaţie în dosar.

 

Guvernul american a acuzat public în octombrie Rusia că a orchestrat spargerea computerelor Partidului Democrat în cursul campaniei electorale. Iar în ianuarie, cu câteva zile înainte de învestirea în funcţie a lui Trump, comunitatea de informaţii a conchis că Putin a ordonat o „campanie de influenţare” menită să submineze şansele rivalei democrate a lui Trump, Hillary Clinton.

 

În urma atacurile informatice vizând Partidul Democrat, au fost publicate mii de e-mailuri furate, dintre care multe includeau dezvăluiri care au făcut rău campaniei lui Clinton.

 

Trump a respins iniţial că Rusia s-ar fi aflat în spatele atacurilor, după care a admis că Moscova a fost, probabil, vinovată.

 

În ianuarie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acuzaţiile la adresa Rusiei „nu sunt susţinute” de dovezi şi sunt „făcute la nivel amator, emoţional”. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22