Consiliul de Securitate ONU, sancțiuni contra Coreei de Nord, dupa testarea rachetei

Vlad Toma | 08.02.2016

Consiliul de securitate al ONU a criticat ultima lasare de racheta a Coreii de Nord si a anunțat că vor exista „consecinte severe” asupra Phenianului cat mai curand posibil.

Pe aceeași temă

 

Dario Ramirez Carreno, ambasadorul venezuelean, presedintele din aceasta luna al Consiliului de Securitate, a declarat ca „membrii Consiliului de Securitate condamna puternic aceasta lansare”. El a precizat ca lansarea este o „incalcare serioasa” a acordurilor, transmite Reuters, conform Hotnews.

Carreno a adaugat ca acest consiliu cu 15 membri „a reiterat intentia de a dezvolta masuri semnificative intr-o noua rezolutie ca raspuns la testul nuclear” din ianuarie, dar si la lansarea de racheta de duminica. Ambasadorul a precizat ca se va lucra cu „celeritate”. 
 

Stand alaturi de omologii sai din Japonia si Coreea de Sud, ambasadoarea SUA, Samantha Power, a declarat reporterilor ca „ne vom asigura ca acest Consiliu de Securitate va impune consecinte serioase. Ultima incalcare a Coreii de Nord face ca raspunsul nostru sa fie mai ferm”
 

SUA si China au inceput sa discute o rezolutie pentru extinderea actualelor sanctiuni ONU dupa testul nuclear din 6 ianuarie. Power a spus ca ea spera ca ONU va pregati un draft de rezolutie pentru a fi pusa la vot „cat mai curand posibil”.


Coreea de Nord a lansat duminica o racheta cu raza lunga de actiune, pretizand ca a plasat pe orbita un satelit. Coreea de Sud, Japonia si SUA considera ca a fost testata o racheta intercontinentala, acuzand regimul stalinist de la Phenian ca a testat tehnologie balistica.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22