Consultanţii externi ai FDA recomandă administrarea unei a doua doze de vaccin Johnson&Johnson

Redactia | 16.10.2021

Consultanţii externi ai Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite (FDA) au recomandat, vineri, în unanimitate, administrarea unei a doua doze de vaccin Covid ohnson&Johnson.

Pe aceeași temă

Consultanţii externi ai Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite (FDA) au recomandat, vineri, în unanimitate, administrarea unei a doua doze de vaccin pentru COVID-19 al Johnson&Johnson, pentru a proteja mai bine americanii vaccinaţi cu vaccinul într-o singură doză, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Comisia Consultativă pentru Vaccinuri şi Produse Biologice Asociate a recomandat administrarea unei a doua doze pentru toţi cei vaccinaţi cu vaccinul J&J, cu vârste de cel puţin 18 ani şi la cel puţin două luni după prima doză.

FDA nu este obligată să urmeze recomandarea comisiei, dar de obicei o face.

După audierea prezentărilor specialiştilor J&J şi FDA, membrii comisiei s-au întrebat dacă vaccinul cu doză unică al J&J nu ar trebui să fie considerat de fapt un vaccin cu două doze pentru toată lumea.

Aceştia au indicat nivelurile mai scăzute de anticorpi neutralizanţi îpe care îi provoacă mpotriva virusului, în comparaţie cu vaccinurile care utilizează tehnologia ARN mesager (ARNm) ale companiilor Moderna şi Pfizer / BioNTech.

„Există un imperativ de sănătate publică. Ceea ce vedem este că este un grup cu o eficacitate globală mai mică decât am văzut cu vaccinul ARNm şi, prin urmare, există o urgenţă de a face ceva”, a spus dr. Arnold Monto, un epidemiolog al Şcolii de Sănătate Publică a Universităţii din Michigan, care a condus şedinţa.

Odată ce FDA va aproba rapelurile, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA va face recomandări specifice cu privire la cine ar trebui să primească rapeluri.

Consultanţii CDC sunt programaţi să se întâlnească pentru a discuta despre rapeluri săptămâna viitoare.

Joi, grupul a susţinut în unanimitate administrarea de rapeluri ale vaccinului pentru Covid-19 al Moderna, pentru americanii cu vârsta de cel puţin 65 de ani şi cei cu risc crescut de boli severe sau expunere profesională la virus.

Agenţiile de sănătate din SUA au autorizat luna trecută rapelul vaccinului pentru coronavirus al Pfizer/ BioNTech.

Oficialii din domeniul sănătăţii americani au fost supuşi presiunii de a autoriza rapelurile după ce Casa Albă a anunţat în august planuri pentru o campanie extinsă de administrare a rapelurilor, în aşteptarea aprobărilor de la FDA şi CDC.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22