Controverse legate de primii consilieri ai lui Trump: Flynn, Steve Bannon, Reince Priebus

Vlad Toma | 18.11.2016

Lt. Gen. Michael Flynn a fost in trecut director al Defense Intelligence Agency si l-a consiliat pe Trump pe diferite teme legate de securitatea nationala.

Pe aceeași temă

 

Flynn a devenit cunoscut prin criticile sale facute din interiorul armatei la adresa politicilor anti-teroriste ale SUA, transmite The Wall Street Journal.

 

In pozitiile sale publice, Flynn a criticat in permanenta faptul ca americanii nu iau in serios amenintarea islamistilor radicali si ca nu realizeaza ca sunt parte a unui nou razboi mondial, cerand adoptarea unor politici mai dure impotriva acestora.

 

Ajuns in 2012 in functia de director al Defense Intelligence Agency, o institutie militara similara CIA, Flynn a incercat sa refaca modul in care SUA se raporteaza la informatiile secrete intrand insa in conflict cu superiori sai si fiind in cele din urma eliberat din functie, in 2014.

 

Pana in prezent, Trump i-a numit in functia de consilieri pe Steve Bannon, ca strateg-sef si consilier principal, si pe Reince Priebus, ca sef al staff-ului Casei Albe.

 

Steve Bannon este un nume destul de controversat, presedintele unui site conservator, Breitbart News, el fiind extrem de criticat de democrati dar si de catre unii republicani pentru pozitiile sale publice.

 

Bernie Sanders a cerut retragerea acestuia din functie, transmitandu-i lui Trump ca nu ar trebui sa-si inceapa mandatul avand alaturi un rasist.

 

Bannon, fostul director de campanie al lui Trump, este considerat, datorita site-ului de stiri pe care il conduce, unul dintre principalii promotori in SUA ai unui nationalism la baza caruia se afla populatia alba a Americii. El se considera insa reprezentantul unei drepte alternative americane.

 

Flynn nu a anuntat inca daca accepta sau nu propunerea lui Trump. Cei trei pot fi numiti direct de Casa Alba fara a avea nevoie de confirmarea Senatului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22