Copilul unor români, disparut in urma atacului de la Nisa, a fost gasit intr-un spital

E.b. | 17.07.2016

Copilul unei familii de romani, dispăruta în urma atacului terorist de la Nisa, a fost gasit intr-un spital de pediatrie, transmite MAE. Starea de sanatate a minorului este stabila. Potrivit medicilor, prognosticul privind evolutia starii de sanatate a copilului este unul pozitiv.

Pe aceeași temă

 

Update: Ministerul Afacerilor Externe informează ca mama minorului a fost identificată la un spital din Nisa. Potrivit medicilor, starea de sanatate a mamei minorului este destul de grava, dar stabila. Reprezentantii misiunilor diplomatice romane din Franta mentin legatura cu personalul medical si vor monitoriza evolutia starii de sanatate. Verificarile cu privire la situatia celuilalt cetatean roman dat disparut continua, conform MAE.

 

Trei persoane de cetatenie romana - sot, sotie si un minor - care se aflau in zona Nisa la momentul producerii atacului au fost date disparute, iar Ministerul de Externe preciza ca disparitia acestora a fost semnalata de familii, conform Hotnews.


Un copil internat intr-un spital de pediatrie din Nisa a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din Romania ca fiind cetatean roman, informeaza MAE.

 

Potrivit medicilor, starea de sanatate a minorului este stabila, prognosticul privind evolutia fiind unul pozitiv.

 

Verificarile cu privire la situatia celorlalti doi cetateni romani dati disparuti, parintii minorului, continua.

 

Reprezentantii misiunilor diplomatice romane din Franta mentin legatura cu personalul medical si vor monitoriza evolutia starii de sanatate.


Potrivit informatiilor furnizate de partea franceza, printre minorii raniti a caror identitate nu a fost deocamdata stabilita se afla si un copil despre care autoritatile romane cred ca ar putea fi roman.

 

Echipa consulara mobila din cadrul Consulatului General al Romaniei la Marsilia s-a deplasat de urgenta la spitalul pedriatic din Nisa unde este internat copilul pentru a vedea daca ii pot confirma identitate.

 

Autoritatile romane, prin Ambasada Romaniei la Paris si a Consulatului General al Romaniei la Marsilia, depun eforturi pentru identificarea romanilor disparutie, informeaza MAE care precizeaza ca in cadrul demersurilor de cautare,  se mentine legatura cu Interpolul.

 

MAE reitereaza ca pe listele oficiale de persoane decedate sau ranite nu figureaza pana la acest moment persoane de cetatenie romana in afara celor doua persoane ranite anuntate anterior.

 

Operatiunile de identificare a tuturor victimelor de catre autoritatile franceze continua.

 

Ambasada Romaniei la Paris mentine legatura permanenta cu Celula de Criza instituita la nivel interministerial la Paris, inclusiv cu Celula de Criza activata la nivelul Departamentului Alpes Maritimes, condusa de ministrul de interne.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22