Coreea de Nord a lansat o noua racheta balistica in Marea Japoniei

Vlad Toma | 03.08.2016

Coreea de Nord a lansat in aceasta dimineata o racheta balistica in Marea Japoniei, au anuntat autoritatile militare din Coreea de Sud.

Pe aceeași temă

 

Autoritatile militare din Coreea de Sud au declarat ca lansarea acestei rachete demonstreaza ambitia Coreei de Nord de a-si ataca vecinii, anunta Reuters.

 

Coreea de Nord a lansat mai multe tipuri de rachete in ultimii ani, acesta fiind un semn ca nu este vorba de niste teste ci de o incercare de a-si demonstra capacitatile militare, au aratat oficiali din Coreea de Sud.

 

Lansarile vin la scurt timp dupa ce Coreea de Sud si Statele Unite au anuntat ca vor construi un scut antiracheta in Coreea de Sud, pentru a contracara amenintarile venite din Coreea de Nord. Autoritatile de la Phenian au anuntat ca acest proiect va primi "un raspuns fizic."

 

Testele rachetelor balistice din Coreea de Nord incalca rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU. In urma testelor recente, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi rezolutii care izoleaza si mai mult Coreea de Nord.

 

China a sustinut adoptarea unor sanctiuni mai dure la adresa Coreei de Nord insa a criticat dur amplasarea unui sistem anti-racheta in Coreea de Sud, considerand ca acesta va destabiliza securitatea regionala.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22