Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice in Marea Japoniei

Vlad Toma | 19.07.2016

Coreea de Nord a lansat in aceasta dimineata trei rachete balistice in Marea Japoniei, au anuntat autoritatile militare din Coreea de Sud.

Pe aceeași temă

 

Armata americana a anuntat ca a detectat lansarea a doua rachete Scud si una Rodong, construita in Coreea de Nord pe baza tehnologiei sovietice Scud, anunta Reuters.

 

Coreea de Nord a lansat ambele tipuri de rachete de mai multe ori in ultimii ani, acest fiind un semn ca nu este vorba de niste teste ci de o incercare de a-si demonstra capacitatile militare.

 

Lansarile vin la cateva zile dupa ce Coreea de Sud si Statele Unite au anuntat ca vor construi un scut antiracheta in Coreea de Sud, pentru a contracara amenintarile venite din Coreea de Nord. Autoritatile de la Phenian au anuntat ca acest proiect va primi "un raspuns fizic."

 

"Rachetele balistice au parcurs o distanta intre 500 si 600 de km, suficienta pentru a lovi orice tinta din Coreea de Sud", a anuntat armata din Coreea de Sud.

 

Testele rachetelor balistice din Coreea de Nord incalca rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU. In urma testelor recente, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi rezolutii care izoleaza si mai mult Coreea de Nord.

 

China a sustinut adoptarea unor sanctiuni mai dure la adresa Coreei de Nord insa a criticat dur amplasarea unui sistem anti-racheta in Coreea de Sud, considerand ca acesta va destabiliza securitatea regionala.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22