Coreea de Nord a testat cu succes o bomba cu hidrogen. Reacţia comunităţii internaţionale

Vlad Toma | 06.01.2016

Autoritatile din Coreea de Nord au anuntat că au testat cu succes, miercuri dimineata, o bomba cu hidrogen. Institutul american de Geologie anunţase deja faptul că a inregistrat un cutremur cu magnitudinea de 5,1 in apropierea unui poligon de teste nucleare din Coreea de Nord.

Pe aceeași temă

 

Departamentul Apararii Statelor Unite "examineaza informatiile despre un posibil eveniment seismic langa instalatiile nucleare nord-coreene", a declarat marti un oficial american, sub acoperirea anonimatului, arata Reuters, conform Hotnews.  
 

Casa Alba a anuntat ca nu poate confirma ca Phenianul a efectuat, intr-adevar, un test nuclear, insa ca va continua sa monitorizeze situatia.
 

Agentia meteorologica a Coreii de Sud a anuntat mai devreme ca Coreea de Nord "probabil" a efectuat un test nuclear ce a provocat un cutremur in apropierea unui sit de testare cunoscut in aceasta tara izolata.

 

Testul a fost în cele din urmă confirmat de televiziunea de stat din Coreea de Nord care a transmis că o bombă cu hidrogen a fost testată cu succes, aceasta fiind necesară în lupta contra Statele Unite care deţin multe arme nucleare, transmite The Guardian.

 

Comunitatea internaţionala a criticat acţiunea Coreei de Nord.  Consiliul de Securitate al ONU a anunţat că se va întâlni astăzi pentru a discuta noua situaţie creată de acest test efectuat în Coreea de Nord. Casa Alba a transmis că nu va accepta ca statul nord koreean să devina o putere nucleara.

 

Coreea de Sud şi Japonia au criticat de asemenea testul, considerându-l o ameninţare la adresa securităţii lor.

 

Julia Bishop, ministrul de Externe al Australiei, a declarat că ţara sa condamnă în cei mai duri termeni comportamentul provocator şi periculos al Coreei de Nord.

 

China nu a transmis inca o poziţie oficială, însă locuitorii de la graniţa cu Coreea de Nord au fost evacuaţi după ce trepidaţiile cauzate de testul nuclear au fost resimţite în zonă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22