Coreea de Nord după discursul lui Donald Trump de la ONU: „Câinii latră, caravana trece”

Dora Vulcan | 21.09.2017

Ministrul de Externe nord-coreean Ri Yong-ho's a comparat cu un "lătrat de câine" ameninţările lansate de preşedintele SUA Donald Trump la adresa Coreei de Nord în discursul rostit la ONU, aceasta fiind prima reacţie a unui reprezentant al regimului de la Phenian, transmite BBC, citat de News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Trump a afirmat în discursul rosit la Adunarea Generală ONU că va distruge complet Coreea de Nord, dacă ameninţă SUA sau aliaţii săi. Ri Yong-ho, a cărui declaraţie este prima reacţie oficială a Coreei de Nord, a declarat reporterilor, lângă sediul ONU din New York: "Există un proverb care spune „Câinii latră, caravana trece".

 

"Dacă a crezut că ne va surprinde cu sunetul unui lătrat de câine, atunci în mod clar visează", a continuat el.

 

Comentând afirmaţia lui Donald Trump care, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-un, a spus că "omul-rachetă este într-o misiune sinucigaşă pentru sine şi pentru regimul său", Ri Yong-ho a spus: "Îmi pare rău pentru consilierii săi".

 

Preşedintele american Donald Trump a atacat dur marţi, la ONU, Coreea de Nord, ”un regim vicios”, ameninţând că va ”distruge în întregime” această ţară în cazul unui atac al Phenianului, relatează AFP şi The Associated Press.

 

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a înhămat într-”o misiune sinucigaşă”, a lansat preşedintele american în primul său discurs în faţa membrilor Adunării Generale a ONU.

 

Trump l-a catalogat din nou pe Kim drept ”omul-rachetă” (”Rocket-Man”). În acest prim discurs la ONU, Trump a catalogat Guvernul Coreei de Nord drept un ”regim depravat”.

 

El a îndemnat comunitatea internaţională să coopereze la izolarea Coreei de Nord, până când aceasta îşi încetează, afirmă el, comportamentul ostil.

 

 

background

 

  • La ONU, Trump susţine că va «distruge total» Coreea de Nord, condusă de «un regim vicios»

 

 

Președintele american Donald Trump a criticat marți la ONU ''regimul vicios'' nord-coreean, amenințând că va ''distruge total'' Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian, relatează AFP și DPA.

 

 

Președintele american Donald Trump a criticat marți la ONU ''regimul vicios'' nord-coreean, amenințând că va ''distruge total'' Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian, relatează AFP și DPA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22