Coreea de Nord isi pregateste arsenalul nuclear pentru atacuri contra dusmanilor

Vlad Toma | 04.03.2016

Kim Jong-un, dictatorul Coreei de Nord, a ordonat armatei sa-si pregateasca arsenalul nuclear, pentru atacuri preventive contra duşmanilor ţării. Decizia vine dupa ce ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, in urma testarii unei rachete balistice.

Pe aceeași temă

 

SUA au transmis insa ca nord-coreenii nu au au capacitatea de a duce la bun sfârşit un atac nuclear, transmite Digi24.

 

SUA considera ca autoritatile de la Phenian nu au ajuns inca la nivelul la care ar putea reduce o armă nucleară la dimensiuni suficient de mici pentru a putea fi montată pe o rachetă balistică.

 

Coreea de Nord a ameninţat insa de multe ori Coreea de Sud, Japonia şi SUA cu atacuri preventive.

 

Coreea de Nord a efectuat un nou test nuclear la inceputul lunii ianuarie, peste cateva saptamani testand o racheta balistica. După adoptarea rezoluţiei ONU, Coreea de Nord a lansat şase rachete cu rază mică de acţiune în Marea Japoniei, mai arata Digi 24.

 

***

 

Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA a aprobat vineri un proiect ce extinde sancțiunile aplicate Coreei de Nord și care îi vizează și pe cei care fac afaceri cu ea. Legea urma a fi trimisă Casei Albe pentru a fi semnată, scrie Reuters.

 

Legea a trecut cu un scor covârșitor, scrie Reuters – doar 2 voturi împotrivă și 408 pentru și mai rămâne ca ea să fie promulgată de preşedintele Barack Obama.

 

Sancțiunile includ înghețarea activelor, interdicții de intrare pe teritoriul SUA și refuzul de a acorda contracte guvernamentale pentru cei care facilitează sau contribuie la dezvoltarea programului nuclear al Coreei de Nord, la activitățile de terorism cibernetic ale acesteia etc.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22