Coreea de Nord pregateste un nou test nuclear – Coreea de Sud

Vlad Toma | 12.09.2016

Ministrul Apararii din Coreea de Sud a anuntat ca autoritatile de la Phenian pregatesc un nou test nuclear, la doar trei zile dupa al cincilea test nuclear efectuat in Coreea de Nord, cel mai puternic efectuat pana in prezent.

Pe aceeași temă

 

"Coreea de Nord are capacitatile necesare pentru a efectua oricand un nou test nuclear in regiunea Punggye-ri", au anuntat surse militare din Coreea de Sud si SUA, citate de Reuters.

 

Punggye-ri, regiunea din nord-estul Coreei de Nord, este locul celor cinci explozii nucleare efectuate pana in prezent.

 

"Coreea de Nord are un tunel unde poate organiza efectuarea unui nou test nuclear", a mai spus ministrul Apararii din Coreea de Sud.

 

Televiziunea coreeana de stat a anuntat acum cateva zile ca Phenianul poate aplica focoase nucleare pe rachetele balistice. S-a anuntat de asemenea ca nu au existat scurgeri de materiale nucleare in timpul testului si ca mediul nu a fost afectat, anunta Reuters.

 

Coreea de Sud, SUA si Japonia au reactionat imediat in urma noului test nuclear efectuat in Coreea de Nord. China si Franta au condamnat de asemenea testul nuclear efectuat de Coreea de Nord.

 

Barack Obama, presedintele american, a anuntat ca actiunile Coreei de Nord vor avea consecinte serioase si ca SUA vor face tot ceea ce este necesar pentru a proteja Coreea de Sud de amenintarile Phenianului.

 

Obama a discutat cu presedintele sud-coreean Park Geun-hye dupa ce Coreea de Sud a inregistrat un cutremur in Coreea de Nord pe care autoritatile de la Seul si Tokyo l-au considerat a fi un nou test nuclear.

 

SUA si Coreea de Sud au anuntat ca vor folosi toate mijloacele pentru a face Coreea de Nord sa-si abandoneze programul nuclear, inclusiv prin adoptarea unei rezolutii a Consiliului de Securitate a ONU.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22