Coreea de Nord pregătește o lansare de rachete, reacție la manevrele făcute de SUA și Seul

Dora Vulcan | 14.10.2017

Coreea de Nord se pregateste de o noua lansare de rachete inainte de manevrele navale comune ale Coreei de Sud si SUA ce urmeaza sa inceapa saptamana viitoare, potrivit cotidianului sud-coreean Donga Ilbo, care citeaza o sursa guvernamentala.

Pe aceeași temă

 

 

 

Un portavion american se va afla in fruntea manevrelor, o demonstratie de forta fata de Coreea de Nord, in conditiile in care tensiunile escaladeaza pe marginea programului de inarmare al acestei tari, scrie ziare.com.

 

La randul sau, Phenianul considera aceste manevre o provocare si ar putea de data aceasta sa se pregateasca sa riposteze altfel decat prin declaratii.

 

Fotografii prin satelit au aratat zilele acestea transportarea, din hangarele de la Phenian in regiune, a unor rachete balistice montate pe lansatoare, potrivit unei surse guvernamentale, citata de cotidianul Donga Ilbo.

 

Washingtonul si Seulul suspecteaza Coreea de Nord ca aceasta s-ar pregati sa lanseze rachete capabile sa atinga teritoriul american, adauga cotidianul.

 

Ar putea fi vorba de o racheta balistica intercontinentala Hwasong-14, a carei raza de actiune ar permite atingerea teritoriului Alaska, sau de Hwasong-12, pe care Phenianul a amenintat ca o va lansa spre teritoriul american Guam, in Pacific.

 

Coreea de Nord ar putea, de asemenea, sa se pregateasca sa testeze o noua racheta Hwasong-13, o alta racheta intercontinentala a carei raza de actiune ar putea eventual permite atingerea coastei de vest a SUA.

 

Manevrele se vor derula in perioada 16-26 octombrie in Marea Japoniei si in Marea Galbena (Marea de Vest).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22